Uherské Hradiště bude v roce 2015 spolu s Prahou a Olomoucí hostit fotbalové mistrovství Evropy hráčů do 21 let. Jde o nejzásadnější sportovní akci ve městě za poslední roky. Sehrají se tady tři utkání základní skupiny závěrečného turnaje.

Jenže deset let starý stadion v Hradišti nyní nesplňuje parametry Unie evropských fotbalových asociací (UEFA) pro pořádání mezinárodních podniků ani v nejnižší kategorii. Je proto potřeba jeho obnova, na niž město jako vlastník už nechalo u architektů vypracovat projekt.

K němu se v otevřeném dopisu adresovaném vedení radnice i klubu vyjádřili fanoušci s požadavky. Přejí si, aby v plánech bylo pamatováno na zvýšení propustnosti tribun. Při vyšších návštěvách se totiž cesty k sedadlům poměrně snadno ucpou. Příznivci dále požadují přidání WC, bezbariérových přístupů, světelné LED obrazovky a skladu ultras potřeb, stejně jako vyčištění špinavých sedaček v rozích a zachování současné podoby sektoru domácích vlajkonošů.

„Dále si přejeme, abychom byli o vývoji návrhu nového stavu stadionu průběžně informováni, a stali se, alespoň zčásti, účastníky projednávání budoucích úprav stadionu," dodal lídr slováckého kotle Miroslav Pisklák.

Podle starosty města Květoslava Tichavského mohou být fanoušci v klidu. Velká většina těchto požadavků je údajně v projektu obsažena. Jen na komunikaci mezi radnicí a vlajkonoši zřejmě nedojde. „Nemusíme jednat s každým. Pro nás je partnerem klub," uvedl starosta.

Prozatím stále není vyřešená otázka financování oprav. Náklady by měly z velké části pokrýt státní peníze. „Zda bude dotace udělena, případně v jaké výši, bude záležet na vedení Fotbalové asociace ČR. Té přísluší jednat s ministerstvem školství, případně financí," vysvětlil v odpovědi fanouškům ředitel fotbalového Slovácka Vladimír Krejčí.

Radnice však už dříve poukazovala na komplikovanou komunikaci s fotbalovou asociací. Tento parametr se zřejmě příliš nezlepšil. „Zasílal jsem předsedovi asociace dopis, ale dosud jsem neobdržel odpověď," dodal Tichavský.