Díky přátelským kontaktům s Nedvědovým osobním manažerem Tomášem Pěčkem mohli zhlédnout mistrovské utkání Juventus – Neapol a den po zápase i navštívit samotného Pavla v jeho domě nedaleko Turína.

Už dostat se přes bránu přísně střeženého areálu, kde se nachází i nejlepší golfové hřiště v Itálii, je nemožné, ne tak navštívit některou z rezidencí. Nám se to ovšem podařilo.

Původně plánované krátké setkání se protáhlo na dvouhodinové posezení u kávy, při kterém se Pavel Nedvěd ukázal jako velmi příjemný hostitel. Dokonce kvůli naší návštěvě změnil i svůj plánovaný program.

Nejvíce byla samozřejmě řeč o fotbalu, ale dozvěděli jsme se i o budoucích plánech kolem domu a zahrady. Pavel hodlá totiž zůstat v tomto klidném prostředí s rodinou natrvalo, na rozdíl od svého spoluhráče Grygery, který pro bydlení zvolil prozatím rušné centrum Turína.

Na oplátku za Pavlovo pohostinství, množství podepsaných fotografií a společných snímků zůstala v domě u Nedvědů i výslužka ze Slovácka: vdolečky, slivovice a lopenická slanina.

A co můžeme prozradit čtenářům? Pavel Nedvěd určitě v této sezoně kariéru nekončí. A jestli skutečně posílí náš tým na EURU? Nechte se překvapit.

Zdeněk Moštěk