V dopoledním i odpoledním bloku se ženy seznamovaly s tím, co pro sebe mohou v oblasti fitness udělat. „Člověk slyší, že někde mají zumbu a jinde zase power jógu, ale moc neví, co to vlastně je. Tady má každý možnost si základní styly vyzkoušet a vybrat si, čemu se bude věnovat," vysvětlilo smysl celého podniku trio organizátorek Zdeňka Šlosarová, Zuzana Kudělková a Lenka Suchánková.

Program byl koncipován tak, aby sedl všem věkovým generacím a mohly si tak bok po boku zacvičit mladé slečny s dámami střední generace. „Jeden rok jsme tu měly i sedmdesátnici," doplnily pořadatelky.

Rozcvičku na ranním sluníčko obstarala power jóga, pak už se dámy ve sportovních úborech přesunuly do kryté haly. Tam se vyřádily u slimboxu a protáhly při pilates. Odpolední předcvičování si vzal na starost přední slovenský lektor Milan Ondruš. Seznámil účastnice s latino stylem, posilovacím total body a tanečním aerodance.

Vše doplnily služby výživové poradkyně, možnost nákupu kosmetiky nebo společenských šatů, prezentace několika posilovacích strojů a přednáška o vhodném stravování. Aktivní den zakončila tombola s cenami, mezi nimiž byly třeba poukázky na fotografické služby, jednorázové vstupy i nabité permanentky do fitcenter či sportovní vybavení.