Rozhodl o tom ve čtvrtek 23. října odpoledne akademický senát této fakulty, a doporučil tak rektoru mateřské Univerzity Tomáše Bati Petru Sáhovi, aby postavil do čela FLKŘ uchazeče, který se nebojí vyjádřit své znepokojení s jejím současným stavem.

„Jsem rád, že se na fakultu vracím, protože jsem stál společně s dalšími u jejích základů a výsledkem našeho společného úsilí bylo to, že v Hradišti vůbec vyrostlo vysokoškolské zařízení. Fakulta měla ve svých počátcích úžasný rozběh a veliký potenciál, díky kterým dnes mohla být úplně někde jinde," poukázal Jiří Dostál kriticky na současný stav této vzdělávací instituce. O tom, kterého ze tří kandidátů na pozici děkana akademický senát rektorovi doporučí, rozhodovalo jeho 11 členů poté, co si vyslechli krátkou řeč každého z uchazečů. Jeden z kandidátů Marián Lehocký oznámil, že od své kandidatury odstupuje.

Ve hře tak zůstali Jiří Dostál a současný děkan pověřený vedením fakulty Dušan Vičar.

O tom, kdo bude nakonec rektorovi doporučen na jmenování děkanem, rozhodovala jedenáctka členů akademického senátu za volební plentou. Sedm jejich hlasů obdržel Jiří Dostál a zbývající čtyři jeho rival Dušan Vičar.

Zvolený kandidát Jiří Dostál si v případě, že bude jmenován děkanem, stanovil jasné cíle, mezi které patří otevření magisterských studijních oborů v Uherském Hradišti či vyřešení personálních záležitostí na FLKŘ. „Naše doporučení nyní půjde do rukou rektora univerzity, který vybraného kandidáta jmenuje děkanem, ale také tak učinit nemusí a v tom případě dojde k novým volbám," upřesnil další vývoj místopředseda Akademického senátu FLKŘ Marek Tomaštík.

Fakulta logistiky a krizového řízení v Uherském Hradišti hledá svého vhodného kandidáta na děkana od chvíle odstoupení děkana předchozího, tedy od 31. srpna, kdy ze zdravotních důvodů na svůj post rezignoval Ivo Barteček. Tuto rezignaci rektor univerzity přijal, a akademický senát fakulty tak vyhlásil nové volby," popsala vývoj posledních týdnů za sekretariát děkana FLKŘ Eva Skýbová.

FLKŘ vznikla k 1. září 2009 jakožto nejmladší fakulta Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně. V případě jmenování se Jiří Dostál stane jejím čtvrtým děkanem.