Rektor zmíněné soukromé školy se už obrátil na kroměřížskou radnici a projevil zájem o pronájem prostor v bývalém armádním posádkovém domě.
„Rektor Evropského polytechnického institutu si už prostory prohlédl a požádal o projektovou dokumentaci,“ potvrdil starosta Kroměříže Miloš Malý.

O tom, že obě strany míní spolupráci opravdu vážně, svědčí fakt, že kroměřížští radní už schválili uzavření nájemní smlouvy s institutem. Ten už zase počítá s tím, že škola v Kroměříži začne fungovat od příštího školního roku.

„Požadavek vychází z našeho záměru vybudovat v Kroměříži kampus. Poskytujeme vysokoškolské vzdělání bakalářského stupně v kombinované i prezenční formě studia oborů finance a daně, management a marketing zahraničního obchodu, počítače, ekonomická informatika,“ přiblížil záměry rektor Oldřich Kratochvíl.

Představa, že v Kroměříži bude v pořadí už druhá vysoká škola, se zamlouvá i ředitelům zdejších středních škol. Někteří by ve městě ale viděli raději státní školu. „Určitě je to pro Kroměříž a hlavně studenty velký přínos, i když bych byl možná raději, aby tu byla spíše odnož nějaké státní školy. Pro naše studenty polytechnický institut asi nebude, ale kdo ví. Třeba se někdo rozhodne tam studovat,“ míní například Miroslav Školoudík, ředitel Centra odborné přípravy technické Kroměříž.

Obdobný názor sdílí i zástupkyně ředitelky Gymnázia Kroměříž Ruth Vašíčková. „Z vlastní zkušenosti vím, že naše studenty právě předměty, které se na institutu vyučují, zase tolik nelákají,“ potvrdila Vašíčková.

Prostory v bývalém armádním posádkovém domě donedávna využívala Konzervatoř Evangelické akademie. Ta se ale přestěhovala do Olomouce a obě patra jsou od září volná.

Mimo plánovanou vysokou školu mají studenti možnost získat bakalářské vzdělání i v tříletém oboru Technologie a řízení v gastronomii na Střední škole hotelové a služeb v Kroměříži. Bakalářské studium je propojeno s Univerzitou Tomáše Bati ve Zlíně.