„My se stěhujeme ve středu,“ prozradil vyučující Jaroslav Marek z katedry matematické analýzy. „Oproti původnímu pracovišti je to tu mnohem lepší. Počítače si však přineseme svoje,“ dodal. Stavbu si pochvaloval i jeho kolega Miloslav Závodný. „Stavba v Hejčíně je sice nová, ale jsou tam praskliny ve stěnách,“ upozornil. „Na přírodní vědy je to tu možná až příliš luxusní. Čekal bych solární panely místo brazilského mramoru. Je však pravda, že budova se musí esteticky hodit do zástavby, to je věcí architekta,“ myslí si vyučující.

„Jak se mi tu líbí? Velmi. Já tady sice studovat nebudu, protože jsem biolog a zůstávám v ulici Šlechtitelů, ale kolegům přeji, ať se jim tu daří,“ říkal s úsměvem student systematické a molekulární biologie Aleš Drobek.

Na slavnosti zahrál Jiří Pavlica s Hradišťanem. Ten podle svých slov kdysi sám v Olomouci studoval a bydlel na kolejích 17. listopadu a dodnes s láskou na toto období vzpomíná. Naopak moderátor slavnostního otevření Jakub Železný studoval ve Wurmově ulici, odkud se dnes akademici stěhují. Jiří Korn zahrál se svým 4tetem a poté názorně předvedl, jak fungují základní fyzikální zákony při partičce biliáru.

(par)