Ulicí J. E. Purkyně je možné projíždět pouze ve směru od sídliště do centra města, v opačném směru musí řidiči použít objízdnou trasu přes ulice Revoluční a Husova. Obrnit trpělivostí se tamní obyvatelé musí až do konce června letošního roku.

„Nová příjezdová komunikace je součástí výstavby kompletní infrastruktury nově budovaného Centrálního objektu Uherskohradišťské nemocnice," vysvětlila právě probíhající práce Gabriela Sýkorová Dvorníková, mluvčí krajského úřadu ve Zlíně.

Silnice bude v ulici J. E. Purkyně napojena prostřednictvím kruhového objezdu. „V návaznosti na tento nový příjezd do nemocnice je na komunikaci navržena také jednostranná zastávka. Ta pomocí okružní křižovatky před samotným vjezdem do areálu nemocnice umožní výstup i nástup cestujících," doplnila Gabriela Sýkorová Dvorníková.

Kruhový objezd by podle ní měl být dokončen do 30. června 2014. Vybudování celé infrastruktury kolem Centrálního objektu Uherskohradišťské nemocnice potrvá až do 27. října letošního roku, celkové náklady se vyšplhají na 100 milionů korun.