Po dlouhé zimě tam bude až do 31. března návštěvníky okouzlovat vůně probouzející se přírody. Výstava nabízí nepřebernou škálu rozkvetlých i umělých květů, které svou barevností a něžností navodí u každého příchozího hřejivý pocit. Pouť výstavními prostorami nabídne nejprve pohled na vodotrysk obklopený živými květinami. Dominantou expozice je nevěsta se sněhobílým pávem. „Šéfa jalubského zahradnictví Petra Kovalčíka zaujal na některé výstavě, vyfotografoval ho a já ho za tři dny stvořila," poznamenala jeho strůjkyně Helena Menyhartová. Podotkla, že páv by byl možná ještě hezčí z živých květin, ale ty by na něm po pár dnech uvadly.

Čtěte také: Mít jen krásnou tvář nestačí. Vítězce Miss Face se otevřou dveře k modelingu

Rozjásanou květinovou manéž na zajímavé jarní a velikonoční téma doplňuje vyzdobený obývací pokoj se starožitným nábytkem, který je majetkem paní Heleny, autorky výstavy. Jen o pár kroků dál může návštěvník nahlédnout do moderně zařízeného pokoje se svatební tabulí, nebo do kuchyně s malým okénkem a kachlovými kamny. Figurína malérečky tam zdobí vajíčka, lehounké symboly Velikonoc. U malého kvetoucího paloučku, na němž jsou figuríny kluků s žilami a holky s kraslicemi, se návštěvník pomyslně přenese vrcholu velikonočního období.

Sedmý ročník jarní výstavy v Jalubí, kterou připravili Helena Menyhartová, Hana Durnová a vedoucí jalubského zahradnictví Petr Kovalčík, přináší zábavu a rozmanité zážitky dětem i dospělým. „Byli jsme opravdu překvapeni, co všechno se dá z živých i umělých květin vytvořit. A čepice dolů před těmi, kteří výstavu, jež se nám moc líbila, připravili," vysekli kompliment jejím strůjcům manželé Alena a Petr Šilhaví z Otrokovic. Největším zážitkem pro jejich dva kluky byl metr vysoký zajíc, který návštěvníky před expozicí vítá.

Čtěte také: Dvaačtyřicátý košt slivovice v Jalubí nabídl na dvě stovky vzorků