Na údajně podivnou pracovní morálku při stavbě nadzemního

parkoviště u bazénu CPA Delfín upozornil redakci Deníku Zdeněk Maršík.

„Dne 24. června po deváté hodině ráno nebylo možné nalézt dělníky ani stavební dozor, tedy nikdo nic nedělal,“ rozhořčil se Zdeněk Maršík.

Na jeho výtku zareagoval ředitel CPA Delfín Vlastimil Šmíd. Budování parkovacího domu podle jeho slov začalo kvůli veřejné soutěži o zhruba půldruhého měsíce později oproti bazénům.

„Stavební dozor ale dohlíží na stavbu dle plánu a z naší strany můžeme jeho práci jen kvitovat. Ve všední dny se na stavbě pohybuje zhruba dvacet dělníků a spousta techniky,“ řekl Deníku Vlastimil Šmíd.

Slavnostního odhalení renovovaného letounu MiG-21 v Kunovicích
Kunovičtí muzejníci demaskovali renovovaný letoun MiG-21 MF, je to krasavec

Práce na stavbě patrového parkoviště mají podle něj skluz způsobený zpožděním v dodávkách materiálu na kanalizační šachty přeložky dešťové kanalizace. „Dodávka šachet se zřejmě posune z plánované soboty 26. června až na 15. července. Výrobce šachet Prefa Brno, závod Hodonín je z oblasti zasažené tornádem,“ vysvětluje Vlastimil Šmíd.

V řešení je podle něj změna trasy přeložky dešťové kanalizace, která má dopad, na posun nosné konstrukce patrového parkoviště. „Prodlení ale nemá vliv na celkový harmonogram projektu, vrtání pilot pro stavbu patrového parkoviště je objednáno v 30. týdnu, do té doby bude přeložka kanalizace hotova,“ dodal Vlastimil Šmíd.

Ten rovněž uvedl, že podle plánu postupuje výstavba letního koupaliště, kdy se svařuje a instaluje plavecká část.

„V současnosti je hotový celý provozní objekt včetně bufetu - právě se začíná dělat střecha. Vybudované je technické zázemí pro cirkulaci včetně akumulačních nádrží. Aktuálně se armuje skokanský bazén včetně výukového bazénu, jenž bude součástí vnitřního areálu s celoročním provozem,“ upřesnil ředitel CPA Delfín s tím, že dodavatelská firma pracuje na stavbě nepřetržitě každý den včetně víkendů - kdy se však snaží minimalizovat činnost stavební techniky kvůli okolním sousedům.

Nově plánované venkovní koupaliště u CPA Delfín má nabízet celkem 900 metrů čtverečních koupací plochy. Ta bude rozdělena na víceúčelový bazén s více než 775 čtverečními metry a dětský bazén se 118 metry. Ve víceúčelovém bazénu pak milovníci vodních sportů a rekreace u vody naleznou plaveckou část se třemi dráhami o délce 25 metrů, rekreační část s masážními lehátky, perličkami či atrakcí divoká řeka, adrenalinovou část se šplhací sítí, dojezdem skluzavky či chrliči vody a skokanský bazén. Pozemek areálu se bude rozprostírat na 11 tisících metrech čtverečních. Okamžitá kapacita bude 581 osob, denní kapacita až 1220 návštěvníků. U areálu vyroste parkovací dům se 180 místy k využití také pro návštěvníky zimního a fotbalového stadionu.