Jakožto poděkování za pomoc dobrovolných hasičů během nejrůznějších povodní a havárií, vypsalo Povodí Moravy grantové řízení na podporu těchto hasičských sborů. „Grant je zaměřen na financování hasičského vybavení, hasící techniky, prvky požární ochrany a výzbroj a výstroj pro hasiče," upřesnila nabízenou pomoc mluvčí Povodí Moravy Gabriela Tomíčková. O vypsanou grantovou podporu mohou podle jejích slov požádat jednotky sboru dobrovolných hasičů obcí nebo občanská sdružení (spolky) se zaměřením na oblast požární ochrany, a to v rámci lokality působnosti Povodí Moravy.

Hasičské sbory mají tuto možnost až do 30. září 2015. A na Uherskohradišťsku se už možná rýsují první zájemci. „Možnost získat takový příspěvek samozřejmě vítáme. Určitě to zvážíme a nejspíš o nějaké peníze zažádáme. Co bychom například aktuálně potřebovali, je člun, který jsme nikdy neměli. A to tím spíše, že se nacházíme přímo u vody," vyjádřil se s úsměvem velitel dobrovolných hasičů v Babicích Marek Miksa.

Celková částka určená pro grantové řízení činí 60 tisíc korun. Každý žadatel si může podat nanejvýš tři žádosti, ze strany Povodí Moravy však bude podpořena jen jedna z nich.