Stanou se hlavním artiklem na dobročinném bazaru 8. prosince, který pořádá hradišťská pobočka NADĚJE. Nakoupit si zájemci mohou přijít do prostorů Dobročinného obchodu NADĚJE a Cafe 21 na Masarykově náměstí v Uherském Hradišti.

„Že tato myšlenka funguje, se každodenně přesvědčujeme v našem Dobročinném obchodě v Uherském Hradišti. Za dobu necelého roku fungování se stal obchod velmi oblíbeným mezi veřejností a reakce návštěvníků jsou veskrze pozitivní. Zákazníci darují nebo nakupují, protože chtějí přispět na dobrou věc, a druzí, protože zkrátka chtějí koupit originální kousky," uvedla Renata Zezulková, fundraiser hradišťské pobočky NADĚJE.

Kromě získání finančních prostředků na podporu služeb pro lidi s handicapem od května tohoto roku do obchodu pravidelně dochází klienti ze Sociálně terapeutické dílny v Uherském Hradišti.

„Práce v obchodě je jedním z programů dílny. Klienti získávají důležité sociální kontakty, učí se pružně reagovat na vzniklé situace, zdokonalují své pracovní návyky. Podpořit jejich snahu můžete i vy darováním nebo nákupem věcí při Dobročinném bazaru 8. prosince v Uherském Hradišti. Výtěžek bazaru je určen právě na pracovní terapie pro lidi s handicapem." dodala Zezulková. (poh)