„Během loňského léta se intenzivní bouřky na této škole hodně podepsaly. Dost výrazně do ní právě touto terasou zateklo, stejně jako se v prostorách budovy vylila kanalizace. Problém s kanalizací jsme už vyřešili, teď je na řadě právě terasa. A to tím spíše, že se přímo pod ní nachází šatny žáků," vysvětlil současné práce na budově školy starosta Uherského Hradiště Stanislav Blaha.

Radnice nechá provést kompletní opravu terasy, v rámci které budou odbourány všechny konstrukční vrstvy až po nosnou konstrukci stropu. Terasu pokryje nové souvrství, které pro příště zamezí podobnému zatékání do budovy. Nejenže bude nová plocha lépe chránit vnitřní prostory školy, ale také nabídne příjemnější prostor pro účely této vzdělávací instituce. „Toto atrium je školou navíc využíváno například jako odpočinková zóna o přestávkách, ale také jako vzdělávací prostor, který hostí nejrůznější přednášky," vysvětlil využití opravované části školy místostarosta Uherského Hradiště Zdeněk Procházka.

Celkové náklady na opravu terasy radnici přijdou na 4,8 milionu korun. Stavební dělníci by měli terasu opustit do konce letních prázdnin.