„Bez osobního zapojení člověk nemůže přetvářet politiku na komunální, krajské ani celostátní úrovni. Proto jsem se rozhodl jít na kandidátku spolu s dalšími schopnými lidmi, kterým nejde primárně o politickou funkci, ale především o budoucnost kraje," řekl Ivo Valenta. Zlínský kraj podle něj ztratil dynamiku, a proto je třeba se aktivně věnovat tématům, která kraj trápí.

„Nejde jen o podporu malých živnostníků a rodinných firem, ale také o oblast zdravotnictví, cestovního ruchu, péče o seniory, sport, kulturu a folklor," doplnil. Přiznal však také, že o pozici hejtmana zatím neuvažoval. „Svůj největší přínos vidím v pozici senátora, kde mám před sebou ještě kus práce. Pokud však získám podporu voličů, rád usednu v krajském zastupitelstvu a stanu se součástí týmu, jenž rozvoj kraje podpoří," uzavřel hradišťský senátor.

To někdejší hejtman Zlínského kraje Libor Lukáš se svým rozhodnutím vyčkává. „Kandidátky se odevzdávají až v červenci, takže do té doby je ještě dostatek času na jakákoliv rozhodnutí v tomto směru," poznamenal Libor Lukáš.