„Určitě ano, počítá se se setkáním s pracovníky krajské nemocnice,“ uvedla Jana Adamcová s tím, že premiér do Zlínského kraje zavítá na klasickou pracovní návštěvu, v rámci výjezdů po krajích a regionech.

„Zde se také zabývá problematikou ve zdravotnictví, dopravě i o záležitosti místního rozvoje,“ doplnila mluvčí. Konkrétní body programu premiéra v našem kraji budou podle ní známy až v pátek.

„To budu muset asi jet na úřad vlády a probírat personální záležitosti se jejími zaměstnanci naopak já,“ reagoval s úsměvem na plánované setkání premiéra se zaměstnanci KNTB hejtman Jiří Čunek „V každém případě pana premiéra nevyhodíme a určitě jej tady přivítáme,“ zdůraznil.

Na setkání s premiérem se tak těší jak zaměstnanci „Baťovky“, tak i představitelé odborů. Původně zamýšlené pozvání k diskuzi s premiérem ale odbory nakonec neučinily.

„Pozvání premiéra do naší nemocnice není vyloženě na náš popud, ale víme, že bude chtít zjistit situaci v krajském zdravotnictví, budou jej zajímat i pracovní a mzdové podmínky v akciové společnosti a také firemní kultura,“ přiblížila předsedkyně místního Odborového svazu zdravotnictví a sociální péče Martina Hvozdenská.

Podle statutárního náměstka hejtmana z Hnutí ANO Jiřího Sukopa však stojí za premiérovou návštěvou KNTB jiný důvod. A tím je připravená rekonstrukce hematologického oddělení, konkrétně pavilonu číslo 13, kde je zpracována stavební dokumentace a vydáno pravomocné stavební povolení. Stavba zatím nebyla zahájena pro nedostatek peněz.

„Hlavním důvodem cesty Andreje Babiše do Zlínského kraje je jeho pozvánka na slavnostní otevření investiční akce ve skladu státních pohonných hmot v Loukově na Kroměřížsku. Při této příležitosti se uskuteční několik setkání s občany, podnikateli a zastupiteli měst a obcí, protože se rád setkává s lidmi a chce slyšet jejich názory a vidět připravené investiční záměry. A možná v KNTB dokáže pomoci podobně, jako před pár lety v Kroměřížské nemocnici při pořízení nejmodernější magnetické rezonance. Krev je nejcennější tekutina na světě a pro lidí, kteří jsou ochotni ji poskytnout musíme vytvořit ty nejlepší podmínky,” zdůraznil Jiří Sukop.

Starý dům v Prštném půjde k zemi
Starý dům v Prštném půjde k zemi