„Jeho hlavním cílem bylo v dnešní technické, avšak líné době, podpořit zdravé a smysluplné trávení času nejmladší generace a upozornit děti i jejich rodiče, že volná odpoledne mohou trávit na čerstvém vzduchu namísto válení se na gauči v obýváku,“ uvedla Monika Ondruchová, koordinátorka akce.

Celý den se nesl jak jinak, než ve sportovním duchu.

Zmíněné sportovní areály byly otevřeny široké veřejnosti a nabízely zejména dětem všech věkových kategorií, aby si pod dohledem zkušených trenérů vyzkoušely fotbal, hokej, kick box, tenis, volejbal, atletiku i golf a mohly tak snadněji rozpoznat, který sport je pro ně ten pravý, přináší jim potěšení a pro který mají přirozené vlohy. Také umělý trávník posloužil jako dětská zóna se spoustou atrakcí.

MAGIC FESTIVAL. Do Uherského Hradiště se vrátil na tři dny kouzelnický festival, nejprestižnější v Česku.
Svátek moderní magie: přátelské setkání kouzelníků amatérů a profesionálů
NÁPOJE Z HROZNŮ. Ve společensko-kulturním centru Staré Město si dali v sobotu dostaveníčko vyznavači vinných moků.
Košt vína ve Starém Městě nabídl pětistovku vzorků

Na fotbalovém stadionu 1. FC Slovácko se odehrál, prestižní kvalifikační turnaj v kategorii U 10, a to o postup na největší světový turnaj Champions Trophy. Jeho patronem byl Miroslav Kadlec. Do soutěže bylo přihlášeno na 300 dětí z 20ti fotbalových klubů Česka a Slovenska.

„Přímý postup na šampionát do Rakouska má zajištěn pořádající klub 1. FC Slovácko, ale také vítěz kvalifikačního turnaje AC Sparta Praha a stříbrný tým Sigma Olomouc. Bronzové medaile zamířily do Baníku Ostrava. 1. FC Slovácko skončilo v turnaji až patnácté,“ informovala Monika Ondruchová.

V rámci sportovního dne se uskutečnila autogramiáda fotbalových a hokejových hvězd, a to Miroslava a Michala Kadlecových, Petra Švancary, Veliče Šumulikoského, Vlastimila Daníčka, Marka Havlíka, Jaroslava Balaštíka, Radima Bičánka, Pavla Sedláčka, Jakuba Šlahaře a Tomáše Žižky.

„Jsem rád, že akce naplnila naši myšlenku a mohli jsme sledovat plný stadion sportujících dětí. Děkuji sportovním klubům za spolupráci, sportovním hvězdám za účast na autogramiádě, ale také řadě partnerů akce", zhodnotil sportovní den hlavní organizátor Josef Buják.

Na III. ročníku burzy krojů v Kunovicích se prezentovalo 25 vystavovatelů a tvůrců lidových oděvů.
Burza krojů nabídla vzácné skvosty lidových oděvů
Velehradští zahrádkáři spolu s obcí uspořádali v sobotu XX. ročník přechodu a přejezdu Chřibů. Bohatý sportovní a doprovodný program byl připraven i pro děti.
Z Velehradu podvacáté na kolech i pěšky za krásami Chřibů