„Účastníky seznámíme například s tím, jak jsou netopýři užiteční, kde žijí, kde všude je možné tato zvířata spatřit a jak se k nim chovat. Také nabídneme možnost spatřit netopýry v blízkosti jejich hnízdišť," vysvětlila vedoucí Přírodovědného centra Trnka Lenka Pavelčíková.

Výprava za netopýry začne v 18. hodin přednáškou a ukázkou živých netopýrů v přírodovědném centru. V 19.30 se účastníci akce vydají do potemnělých hradišťských ulic, aby si netopýry prohlédli prostřednictvím ultrazvukových detektorů. Nenápadné létající savce by měla „expedice" zhlédnout buď ve vytyčených lokalitách na trase k sídlišti Štěpnice nebo ve Staré Tenici. „Uvítáme, pokud si děti na cestu vezmou baterky. Akce je ale určena pro širokou veřejnost, tedy i pro dospělé zájemce," informovala Lenka Pavelčíková.

Mimořádnou příležitost prohlédnout si netopýry, si nechce nechat ujít ani osmiletý Roman Jurča z Uherského Hradiště. „Netopýra jsem zblízka ještě neviděl, takže bych určitě na takovou vycházku šel. Prý bude k vidění i ochočený netopýr, tak toho bych si také rád zblízka prohlédl," poznamenal Roman Jurča.