Předchozí
1 z 13
Další

Hlasujte v anketě: Co u vás rozhodne volby?

Co u vás rozhodne volby 2022Co u vás rozhodne volby 2022Zdroj: Deník

Vojtěch Johaník, novinář, Uherské Hradiště

Na radnicích by měli být ti nejlepší z nejlepších. Měli by se starat o blaho svých spoluobčanů a nikoli o blaho svých stranických vůdců. Velký vliv na rozhodování bude mít současné zdražování všeho.

Vojtěch JohaníkVojtěch JohaníkZdroj: se svolením respondenta

Miroslav Potyka, důchodce, Uherské Hradiště

Stav životního prostředí, městská hromadná doprava, péče o kulturu, sport a památky… Životní úroveň ovlivňují jiné orgány než komunální.

Miroslav PotykaMiroslav PotykaZdroj: se svolením respondenta

Jiří Jilík, spisovatel a publicista, Buchlovice

Podle mě důležitější než samo téma je, kdo bude v dalším období obce řídit a obecní zájmy prosazovat, uskutečňovat a hájit. Což znamená, aby do zastupitelstev byli zvoleni lidé slušní, poctiví, vzdělaní a schopní sebereflexe. Jen takoví totiž dokážou naplnit princip demokracie trvalou společensky přínosnou hodnotou.

Jiří JilíkJiří JilíkZdroj: se svolením respondenta

Jan Vorba, ředitel ZŠ UNESCO, Vlčnov

Vedle standardních témat jako kvalita poskytovaných služeb, dopravní obslužnost či podpora obce farnosti a spolků, by mohlo být z mého pohledu velkým tématem vybudování moderních sítí, aby se např. rapidně zvedla možnost vyššího internetového připojení, které je dnes ve velké části obce z technických důvodů nemožné.

Jan VorbaJan VorbaZdroj: se svolením respondenta

Petr Slinták, novinář a publicista, Dolní Němčí

Z mého pohledu je palčivá otázka způsobu hospodaření s krajinou v katastrech jednotlivých obcí. Souvisí to s problémem dlouhodobé degradace kvality orné půdy, neschopností zadržovat ve stále sušší krajině vodu a též se zastavováním úrodných pozemků. Potravinová soběstačnost přímo závislá na stavu zemědělství se přitom dostává do popředí strategických témat řady evropských států. Coby člen Českého svazu ochránců přírody jsem však skeptikem v otázce, zda právě toto bude většinu voličů v komunálních volbách zajímat. Kéž by tomu tak bylo.

Petr SlintákPetr SlintákZdroj: se svolením respondenta

Alena Bartošíková, spisovatelka, Uherský Brod

Pro občany v Uherském Brodě bylo ožehavé téma například oprava místních starých "koupelek", postavených ještě před 2. světovou válkou. Pro obyvatele horní části města bylo toto koupaliště oblíbené a neodmyslitelné, ale zatím žádné akce na jeho záchranu neměly úspěch. Přednost má výstavba nového koupaliště Delfín. Pak možnosti oživení Masarykova náměstí, kde sídlí banky a úřady, a kde je po 17. hodině mrtvo. A hlavně udržet co nejvíce zeleně ve městě. Nebudovat nová parkoviště na úkor zelených ploch.

Alena BartošíkováAlena BartošíkováZdroj: se svolením respondenta

Anna Stránská, kulturní manažerka, Staré Město

Pro mě je důležité, aby bylo město dobrým místem pro život pro všechny generace a lidi s různými potřebami. Ve Starém Městě se žije dobře, souvisí to taky samozřejmě s blízkostí Uherského Hradiště a dobrou dopravní dostupností i dále. Propojení našeho trojměstí ještě spolu s Kunovicemi je zásadní a mělo by se o ně neustále pečovat a uvažovat nad ním ve všech ohledech. Hlavně ale věřím, že ve Starém Městě volby rozhodne sázka na základní hodnoty a poctivost.

Anna StránskáAnna StránskáZdroj: se svolením respondenta

Pavla Pospíšilová, pracovnice ve zdravotnictví, Kunovice

Přála bych si, aby u nás na radnici vždy seděli ti, co mají v srdci lidskost a ochotu sloužit svým spoluobčanům. V Kunovicích už se těšíme také na to, až budou opravy průtahu naším městem dokončené.

Pavla PospíšilováPavla PospíšilováZdroj: se svolením respondenta

Ondřej Kunc, právník, Uherské Hradiště

Osobně akcentuji řešení dopravní situace v Hradišti, žádné významné změny ale dlouhodobě nepozoruji. To, co se zvláště ráno děje na Malinovského je neúnosné a nikoho to evidentně příliš netrápí. Asi se čeká, až při odbočování z Malinovského od Starého Města na Jarošov nebo z Malinovského od Kunovic k nemocnici, auto srazí na přechodu nějakého školáka. Obecně si ale myslím, že komunální volby, resp. jejich výsledky, budou hodně kopírovat celostátní voličské preference. Nevidím žádnou silnou regionální osobnost, která by dokázala zvrátit obecné volební trendy.

Ondřej KuncOndřej KuncZdroj: se svolením respondenta

Alena Bazalová, Huštěnovice, důchodkyně

V Huštěnovicích máme třetí období schopného starostu a pevně věřím v jeho letošní vítězství. Pod jeho vedením obec zkrásněla, nevedou se žádné spory.

Alena BazalováAlena BazalováZdroj: se svolením respondenta

Zdeněk Jabůrek, Kudlovice, důchodce

Bude to zřejmě o tom, jak je který kandidát známý coby člověk bezúhonný, schopný, jaká práce a činy jsou za ním vidět.

Zdeněk JabůrekZdeněk JabůrekZdroj: se svolením respondenta

Vojtěch Luža starší, Velehrad, důchodce

Důležitá bude angažovanost kandidátů v životě obce. Program kandidátů by měl být zaměřený na život starších občanů, podporu bytové výstavby a nájemních bytů.

Vojtěch LužaVojtěch LužaZdroj: se svolením respondenta