Podzimní setkání útulkových pejsků a jejich pánů, přivedlo do Útulku pro opuštěná zvířata v nouzi ve Zlíně na Vršavě opět desítky lidí a hlavně jejich nové čtyřnohé kamarády.
Setkání majitelů psů z útulku na Vršavě: desítky lidí a pohoda. Podívejte se

Alík

AlíkAlíkZdroj: Útulek pro opuštěná zvířata v nouzi Zlín - Vršava

Alík je střední kříženec klidné povahy, kterému bohužel umřela majitelka. Byl zvyklý s ní žít v rodinném domě, nebyl zvyklý na děti, paní neměla ani kočky. Hledáme pro něho nový domov, kde by dožil s nějakou babičkou nebo dědečkem, který potřebuje nenáročného psíka – společníka. V útulku od 10.9. 2021, kříženec střední velikosti.

Baddy

BaddyBaddyZdroj: Útulek pro opuštěná zvířata v nouzi Zlín - Vršava

Baddy, americký stafordšírský teriér, narozen 2011, v útulku od: 14.12.2018.

1.2.2021 – Baddy se zlepšil, ale stále se jedná o velmi temperamentního psa. Na vycházky se těší a zkušenost s bull plemenem bude pro nového majitele výhodou. Baddy se v rámci útulku účastnil několikrát výcviku s Ivo Eichlerem. Ošetřovatelky si ho rády pouští do areálu, Baddy dobře snáší i fenky, konflikty nevyhledává.

Ben

BenBenZdroj: Útulek pro opuštěná zvířata v nouzi Zlín - Vršava

Ben je rotvajler, kterého si pořídili staří manželé a jeho péči už nezvládali. Bohužel se v domácím postředí někdy choval ostře a na nějaké podněty reagoval negativně. Dle informace rodiny napadl rodinného příslušníka. V jeho případě je nutné, aby se ho ujal člověk, který má kynologické zkušenosti a ví, co od tohoto plemene čekat.

Od podzimu 2019 se psovi věnuje Ivo Eichler (výcvik psů RAMO). Postřehy a poznatky jeho práce lze vidět na jeho fb profilu.

Bohouš

BohoušBohoušZdroj: Útulek pro opuštěná zvířata v nouzi Zlín - Vršava

Kříženec špringeršpaněla, který k nám byl odložen poté, co mu zemřel majitel. Byl zvyklý na život na dvorku, takže bychom jej doporučovali spíše do domu se zahradou. Bohouš už je u nás druhým rokem a na první pohled se každému líbí. Dokáže se přes mříže lísat, nechat se hladit, ale bohužel se již dvakrát stalo, že z ničeho nic se ohnal. Ošetřovatelky ho pouštějí do areálu, vodí ho na vodítku do výběhu, ale mimo areál zatím nechodí, protože si nenechá nasadit koš. V jeho případě je to bohužel nevyhnutelné, protože o něm víme, že v nepředvídatelných situacích může zareagovat ostře a po člověku se ohnat. Chce to s ním pravidelně pracovat.

Duben 2021 - Po týdnu pěstounské péče vrátil zpět do útulku. Bohužel pán, i když žil sám v rodinném domě a měl docela ideální podmínky, na jeho výchovu nestačil. Bohouš pána nepěkně pokousal. Opravdu je důležité u těchto psů respektovat používání náhubku a být velmi opatrný při prvotní manipulaci v novém prostředí.

Bruno

BrunoBrunoZdroj: Útulek pro opuštěná zvířata v nouzi Zlín - Vršava

Bruno stále čeká na “svého” člověka. Musí to být osobnost a v očích Bruna opravdový vůdce. I když Bruno není pes pro každého, stále věříme, že někde je člověk s dostatkem zkušeností, ale i láskou tohoto velkého hafana zvládnout. V případě zájmu mu z počátku bude nápomocna Petra, která Bruna dobře zná a pomůže při seznamování, případně upozorní nového majitele na rizikové situace. Bruno si zaslouží další šanci.

červen 2021 – Bruno dostává light granule a stále jeho váha nejde dolů. Je fakt, že je kastrovaný a nemá dostatek pravidelného pohybu. I když musíme poděkovat Petře Dvořákové, která se mu snaží věnovat každý týden, brát ho na vycházky a socializovat ho.

Raději jsme mu však udělali vyšetření krve, abychom měli jistotu, že se neukazuje nějaký zdravotní problém.

Don

DonDonZdroj: Útulek pro opuštěná zvířata v nouzi Zlín - Vršava

Don je kříženec labradora větší velikosti. Zemřel mu majitel a za neznámých okolností se ohnal po synovi majitele. Don se zpočátku se velmi bál a nebylo jednoduché si získat jeho důvěru. Není to povahou a chováním typický labrador, bylo mu v minulosti ublíženo a on si to stále pamatuje, lidem nedůvěřuje. Díky trpělivému a laskavému přístupu ošetřovatelky Peti, která se Donovi intenzivně věnuje, se Don mnohému naučil, Petru doslova zbožnuje a důvěřuje jí, poslouchá ji. Pokud mu dáte čas, lásku a prostor, bude se Don chovat stejně i k Vám, ale nebude to hned. Rádi Vám v tomto budeme nápomocni, bude potřeba za Donem opakovaně přijít a seznámit se s ním, ale uvidíte, že zíkáte skvělého psa. Je vhodný pro zkušeného kynologa!!! K ostatním psům je nekonfliktní. Je kastrovaný.

únor 2021 – Doneček čeká na toho pravého, kterému nebude na obtíž dojít za ním opakovaně. Pokud si na člověka zvykne, bude ho zbožňovat a udělá co mu na očích vidí.

Charles

Charles.Charles.Zdroj: Útulek pro opuštěná zvířata v nouzi Zlín - Vršava

Charles je kříženec belgického ovčáka, narozen v roce 2013 a čeká už na útulku tři roky. Byl nyní opět na vyšetření ve Slušovicích, jelikož jeho zdravotní stav se přechodně zhoršil. Má nemocnou slinivku břišní, a to se projevuje nárazovými průjmy a snížením hmotnosti. Charles už dlouhodobě žere jen veterinární gastrointestinální granule a užívá Pancreolan (popřípadě Kreon nebo Pangrol).

Stále doufáme, že se najde pro něho "obětavá a bohatá princezna" (jeho péče bude stát nového majitele okolo 3000,-měsíčně). Tím, že chodí pravidelně na vycházky a ošetřovatelky se mu věnují, povahově se také zklidnil a je to pes, který je rád s člověkem. Přejeme mu, aby tu šanci dostal…

Koran

KoranKoranZdroj: Útulek pro opuštěná zvířata v nouzi Zlín - Vršava

V listopadu 2012!!! jsme od odchytové služby MP Zlín přijali tehdy 4letého křížence. Byl krásný, silný a byl to samorost. Celé roky platil za takového samotářského lumpa, s kterým se moc nedařilo navázat užší kontakt, ale mnoho let za ním chodí titéž lidé a pravidelně ho venčí. Mají Korana moc rádi a on je. Snad by se dalo říct, že je Koran u nás spokojený, ale věříme, že by si dokázal dobře zvyknout na "lepší". Dnes je mu 11-12let, už rozhodně není takový bručoun jako dřív, je stále ve výborné kondici a plný elánu. Hledáme pro něho domov v domě se zahradou, miluje procházky a ňufání, není to rodinný mazel. Pokud máte možnost Koranovi poskytnout zázemí v podobě zahrady, chcete parťáka na procházky a zároveň chcete udělat dobrý skutek, zavolejte nám, rádi doplníme informace.
Poté, co našel Snike nový domov, jsme plni optimismu,takže Koran je další výzva pro všechny pejskaře se srdcem na dlani.

6/2021–V posledních měsících se u něho projevují příznaky onemocnění míšního kanálu (cauda equina), což se projevuje špatnou koordinací zadních noh. Bere tedy léky proti zánětu a bolesti. Svědčily by mu velmi krátké a pravidelné vycházky, např. po zahradě.

Monty

MontyMontyZdroj: Útulek pro opuštěná zvířata v nouzi Zlín - Vršava

O Montyho se starala 80tiletá paní, která jeho péči již nezvládala. Pes přišel hodné splstěný a nevykoupaný. Montyho jsme dali do pořádku a jelikož víme, že nebyl nijak vychovávaný, přistupujeme k němu opatrně. Jako každý kokráš si někdy zavrčí a nebyl by vhodný do rodiny s dětmi. Ale kdo má rád toto plemeno a zná ho, určitě Montymu vysvětlí, co se má a nemá dělat. Když k němu přijdeme do kotce, je celý šťastný a má chuť být s člověkem. Bylo by nefér nedát mu druhou šanci…

Srpen 2018 – Monty se nám bohužel vrátil z pěstounské péče, jelikož majitele několikrát pokousal. Vždy se to stalo doma, když si něco hlídal. Zřejmě by bylo dobré, kdyby ho měl někdo v rodinném domě, kde by pes měl svůj prostor a omezil tak pravděpodobnost, že Monty se ožene. Jeho povaha není jednoduchá a zvládne ji zřejmě jen nadšenec plemene.

2020-2021 – Monty bohužel trpí na opakované záněty uší (bohužel u kokršpanělů velmi časté), takže vždy musíme tento jeho problém po dobu 14 dní přeléčit, aby měl na chvíli od toho problému pokoj.

Rocky

RockyRockyZdroj: Útulek pro opuštěná zvířata v nouzi Zlín - Vršava

Rocky je pes plemene bílý švýcarský ovčák. Jeho majitel (dědeček) zemřel a Rocky zůstal na domě sám. Rodina bohužel neměla možnosti se o něho postarat. Rocky byl zvyklý pouze u domu, s dědou nechodil na vycházky. Povahově je moc hodný a zvídavý. Bude nyní chodit s dobrovolníky, aby si zvykal na vodítko a procházky.

Rocky má na předních končetinách znatelné prošlapy (syndrom karpální subluxace). Aby se jeho stav nezhoršoval, bude dostávat kloubní výživu. Na základě prohlídky kůže a srsti veterinární lékař také doporučil podávání hypoalergenních granulí.

Zdroj: Útulek pro opuštěná zvířata v nouzi ve Zlíně na Vršavě