Někde sebral rybí konzervy, jinde oplatky a slané tyčinky. Do jedné chaty si dokonce přišel na kafe. Z kuchyňské linky totiž ukradl jen sklenici kávy a kilové balení cukru. „Nebral ovšem jakékoliv jídlo. Kradl pouze to, co mu chutnalo. Například konzervy obsahující hrášek a rajčata nechával chatařům.

Z jedné chaty u Osvětiman ukradl z ledničky pouze jednoho nanuka," popsal kuriozní loupačky mluvčí policistů v Uherském Hradišti Aleš Mergental. Neznámý v chatách vždy nějakou dobu setrval a pak šel dál. I když ale kradl jen drobné jídlo, svým vloupáním do objektů způsoboval škodu na zařízení.

Ta dosáhla deset tisíc korun. Vzhledem k tomu, že měli buchlovičtí policisté podezření na konkrétního pachatele, zaujala je v úterý 22. května v noci informace od všímavého občana, že se v dané lokalitě jeden podezřelý pohybuje.

„Hlídka buchlovických policistů spolu s psovodem a policejním psem vyrazila do popsaných míst a v lese opravdu přistihla muže právě odcházejícího z jedné ze dvou chat, které čerstvě vykradl. Při zadržení se pachatel nejdříve pokusil o útěk, ale když uviděl policejního psa Gerose, zůstal stát a policistům nekladl odpor," doplnil k případu policejní mluvčí.

Zadrženým je dvaačtyřicetiletý muž z obce na Buchlovicku, jenž se při výslechu doznal k vloupání do všech osmi chat. Ten nyní čelí podezření z trestných činů krádeže, porušování domovní svobody a poškození cizí věci, za což mu hrozí až tři roky vězení.

„Obviněný je recidivistou, který chaty na Buchlovicku vykrádal i v minulosti. Nyní se do některých z nich vloupal opakovaně," doplnil Aleš Mergental s dovětkem, že dopadený opustil brány vězení teprve 2. května. Vzhledem k tomu, že kriminalisté podali podnět k návrhu na vzetí obviněného do vazby je možné, že se za mříže zase na nějakou dobu vrátí.