Součástí akce byla i ochutnávka výrobků regionálních výrobců potravin. Jelikož se jednalo o program uskutečněný v rámci projektu přeshraniční spolupráce s Trnavskou arcidiecézní charitou, mezi hosty byli i členové této organizace.
Akce se dále účastnili podporovatelé brodské Charity, mezi nimiž nechyběli hosté z řad regionálních politiků, podnikatelé, ředitelé Charit, ale i někteří kněží a mnozí další hosté.
„Před zahájením benefiční degustace se zaměstnanci Charity loučili s ředitelem Petrem Houštěm, který z organizace odchází po patnácti letech, a také další kolegyní – projektovou manažerkou, sociální pracovnicí a zástupkyní ředitele, Janou Mackovičovou. Ta v brodské Charitě pracovala pět let,“ informoval mluvčí Charity Uherský Brod Oleg Kapinus.
Výtěžek benefice ve výši 60.000 korun je podle jeho slov určený na podporu Centra potravinové a materiální pomoci Charity Uherský Brod.
„Toto centrum pomáhá potravinami, hygienickým a dalším zbožím sociálně slabým v regionu, ale v těchto dnech také velkému množství uprchlíků z Ukrajiny. Všem firmám a vinařstvím děkujeme za jejich podporu,“ doplnil Oleg Kapinus.