Až do 15. 30 se totiž stalo tradiční základnou pro účastníky Slováckých slavností vína a otevřených památek z mikroregionu Bílé Karpaty a všechny jejich návštěvníky. Ti rozhodně nestrádali nedostatkem jídla, pití, ani duchovní stravy. K mání zadarmo anebo jen za formální poplatek tam bylo kde, co, chlebem se sádlem a cibulí počínaje, přes slaninu, klobásky, vdolečky, víno, slivovici až po sušené trnky, česnekové osúchy upečené maminkou starosty ze Strání, povidla uvařená v černé kuchyni starobylého Muzea Na mlýně v Dolním Němčí nebo žmolkovici z Vápenic od tamní starostky Anny Kubáníkové.
„Uvařila jsem jí patnáct litrů a přestože bylo horko, jen se po ní zaprášilo. To víte, hodně lidí ji koštovalo poprvé v životě, no a těm ostatním zachutnala v minulosti, a tak přišli zas," usmála se Anna Kubáníková. Doprovodný program sice zahájila dechová hudba Javorinka, ale po ní, se oproti plánu propasírovaly na začátek folklorní soubar Dúbrava z Březové a Národopisný krúžek Dolněmčan s cimbálovou muzikou Šáteček. Odpoledne je totiž čekal další program. Pak přišli na řadu harmonikáři z Vápenic, smíšený pěvecký sbor Horní Němčí, folklorní soubor Javorina ze Strání, mužský pěvecký sbor Dolněmčané, ženský pěvecký sbor Tetičky, mužský pěvecký sbor z Vápenic a folklorní soubor Horněmčan.