„Česká zbrojovka funguje na globálním trhu i u nás. Podobně jako řadu dalších firem, ovlivňuje nárůst cen surovin a komodit, včetně strmého nárůstu cen energií, kdy nám vzrostly náklady za energie v řádech stovek milionů korun,“ řekl Deníku Radek Hauerland.

Společnost je podle něj nucena reagovat na tento vývoj a podniknout nezbytné kroky pro zachování konkurenceschopnosti na světových trzích.

Radnice a centrum Uherského Hradiště z ptačí perspektivy. Ilustrační foto
Deník už zná jména nominanta na starostu i na všechny členy Rady města

„Mimo jiné musí reagovat i tím, že dojde k propuštění zhruba 40 zaměstnanců ze stávajících zhruba 1500 zaměstnanců. Dojte k tomu ve čtvrtém kvartálu letošního roku, tedy v říjnu, listopadu a prosinci. Toto opatření děláme proto, že chceme zachovat produktivitu a zajistit naší společnosti budoucnost,“ dodal Radek Hauerland.

Co se týká hospodaření jednoho z největších zaměstnavatelů na Slovácku, je podle Hauerlanda Česká zbrojovka součástí skupiny Colt CZ Group, která vykazuje výsledky konsolidovaně, tzn. za všechny dceřiné společnosti dohromady, včetně České zbrojovky a Coltu.

„V rámci oznámení výsledků skupiny za prvních šest měsíců letošního roku vedení Colt CZ indikovalo, že očekávané celkové výnosy skupiny v roce 2022 mohou dosáhnout výše 14,0–14,6 miliardy korun,“ prozradil mluvčí České zbrojovky.