„Celní oddělení bylo doposud spojováno s areálem ČSAD na Průmyslové ulici čp. 712. K 1. březnu

však dojde k přestěhování tohoto pracoviště do budovy v ulici Na Morávce čp. 1037," informovala mluvčí Celního úřadu Zlínského kraje Patricie Valentová. Podle jejího vyjádření budou od 1. března pracovníci celního oddělení Územního pracoviště v Uherském Hradišti vykonávat veškeré své činnosti spolu s kolegy z daňového oddělení, jež tam sídlí už víc než rok. Celní prostor pro kontroly vozidel zůstává nezměněn. Tedy i nadále bude k dispozici v areálu ČSAD na Průmyslové ulici.

Celní úřad na nové adrese bude vstřícnější občanům

„Protože budova v ulici Na Morávce je situovaná takřka v centu města, pro běžného občana je tudíž případné vyřizování záležitostí spojených s Celním úřadem pro Zlínský kraj lépe dostupnější. Totéž platí i pro deklarantskou – tedy obchodní veřejnost," poukázala na výhody přestěhování celníků Patricie Valentová. Budova Na Morávce je podle jejích slov ve vlastnictví státu, což znamená, že tam umístěný celní úřad nebude muset platit nájemné. „Už nyní zde veřejnost najde jak podatelnu, tak pokladnu, právní oddělení nebo daňové oddělení. Lidé zde vyřídí všechny záležitosti, které celní úřad svou činností zaštiťuje," potvrdila mluvčí.

Přesun oceňuje vedení města i oslovení lidé. „Toto stěhování vidím jako dobré řešení. Vítám jej, protože celníci budou blíže lidem," nechal se slyšet starosta Uherského Hradiště Květoslav Tichavský. Stejného názoru je také další Hradišťan Jindřich Vráblík. „Jako dobrovolná společenská organizace hodláme v dubnu, při oslavě jubilea našeho sdružení prodávat na veřejnosti lihoviny ve stánkovém prodeji. Budeme k tomu asi potřebovat povolení celníků. Je fajn, že jejich pracoviště bude od března více po ruce," pochvaluje si.

Celní kontrola nákladních vozidel zůstává na Průmyslové

K přestěhování celníků přispěla podle Patricie Valentové také elektronizace celního řízení. „S ní souvisí i skutečnost, že se podstatně snížil počet fyzických kontrol nákladních vozidel. Celní prostor pro kontroly vozidel zůstává nezměněn a i nadále bude k dispozici v areálu ČSAD na Průmyslové ulici," poznamenala mluvčí celníků. Ti budou mít podle ní v budově Na Moráce lepší podmínky k práci. Jde totiž o objekt v dobrém technickém stavu a do budoucna v něm nejsou nutné žádné investice. „Nedá se ale říci, že by prostory v Průmyslové ulici byly nevyhovující k práci celníků. Hlavním důvodem přesunu jsou však úspory," konstatovala Patricie Valentová.