„Když jsme hledali vhodné místo pro nové bydlení, nemohlo se nic lepšího naskytnout než tato vzácná a výjimečná lokalita v Uh. Brodě Nad Zámkem. Není pěknějšího místa pro bydlení v rodinném domě v širokém okolí," netajil své nadšení pro nové bydlení Jaroslav Jelínek. Jak nový obyvatel lokality připomněl, o možnosti stavby Nad Zámkem se dozvěděl z reklamních billboardů. „Po ověření majitele, který tyto pozemky vlastní a nabízí k prodeji, zároveň s výstavbou rodinných domků, jsme neváhali a během krátkého času uzavřeli s realitní kanceláří smlouvy o prodeji pozemku a stavbě domu. Všechno proběhlo v pořádku, bez našich starostí a běhání po úřadech," dodal Jelínek.

Bydlení v nové uherskobrodské zóně Nad Zámkem si první obyvatelé pochvalují.

Dům pro jeho rodinu kompletně postavili řemeslníci firem HORASTAV z Uh. Brodu a AZ WOOD z Bojkovic. Stavba trvala pouhých sedm měsíců. Po vzájemné spolupráci výstavba proběhla bez jediného problému a v dohodnutém termínu. Jaké výhody bydlení v nové lokalitě nabízí, komentoval také developer Miroslav Borák. „Přednosti bydlení v této lokalitě vidí asi každý svýma očima. Pro nás je nejdůležitější krásné, klidné, slunné prostředí s ještě krásnějším výhledem z domu a zahrady na Bílé Karpaty," podotkl.

Také uherskobrodská radnice nenechala zájemce o nové bydlení v ulici Nad Zámkem „na holičkách" a výrazně jim pomohla nabídkou finančního příspěvku na bydlení. „Zatím je ale vše v jednání, a doufáme, že radnice prvním obyvatelům v této lokalitě tento propagovaný a slibovaný příspěvek dodrží," podotkl Miroslav Borák.

Bydlení v nové uherskobrodské zóně Nad Zámkem si první obyvatelé pochvalují.

Obyvatelé čtvrti poukazují na řadu pozitiv nového bydlení. Především pak na dobré spojení s centrem města, kam se lze dostat díky nově vybudovaným chodníkům. Ty plynule navazují na původní trasy chodníků a silnic. V blízkosti ulice Nad Zámkem je zastávka městské hromadné dopravy, která se nachází v ulici Na Chmelnici, vzdálené jen několik desítek metrů od čtvrti.

„Překvapilo mě i příjemné ticho, klid a možnost procházek do blízkého lesíku a dalších přírodních lokalit," netajil své nadšení jeden z prvních obyvatel zóny Jaroslav Jelínek.