„Mám z toho dobrý pocit, proto mě tato práce baví. Jsem ráda, že chobotničky miminkům pomáhají, že mají svůj praktický význam. A hodit se jistě budou i čepičky. Poděkování však patří také lidem, kteří se složili na potřebný materiál,“ zdůrazňuje a zároveň připomíná, že pro zlínskou nemocnici háčkovala chobotničky už třikrát.

Kromě pracovníků zlínského onkologického centra se v minulosti na materiál složili například i zaměstnanci správního odboru uherskobrodské radnice. Háčkované chobotničky jsou vyzkoušenou pomůckou.

Už několik let praxe potvrzuje výsledky výzkumu z Dánska, podle něhož chobotničky svými chapadélky připomínají nedonošeným dětem pupeční šňůru jejich maminky a pokud je mají v ruce, netahají za zavedenou sondu či hadičky.

K předání nejnovější várky háčkovaných výrobků Novorozeneckému oddělení přispěl dar od kolektivu Komplexního onkologického centra zlínské nemocnice.

„Vybrali jsme mezi sebou částku patnáct set korun a domluvili se s paní Baďurovou, která háčkuje krásné chobotničky, na jejich vytvoření. Nakonec uháčkovala nejen chobotničky, ale i čepičky pro miminka. Jsme všichni rádi, že se tento nápad podařilo zrealizovat,“ prozrazuje Věra Homolová z Onkologického oddělení Krajské nemocnice T. Bati.

Novorozenecké oddělení zlínské nemocnice dostalo chobotničky také na konci loňského roku. Tehdy šlo o dárek od Dámského klubu z Kostelan nad Moravou, jehož členky jich uháčkovaly celkem šestnáct.

Předvýběrové kolo soutěže Zazpívej , slavíčku v klubu kultury v Uherském Hradišti
Přehlídka zpěváčků lidových písní Zazpívej, slavíčku v Hradišti i v Brodě