„Na provoz kina ročně doplácíme deset až dvacet tisíc korun. Tyto výdaje nás ale od provozu neodrazují. Jde nám o to, aby lidé tuto možnost měli i v budoucnu a nemuseli jezdit na filmy do vzdálenějších měst,“ vysvětlil starosta Březolup Petr Kukla. K modernizaci stávajícího promítacího zařízení dojde pravděpodobně v prosinci letošního roku a změnu k lepšímu by měli poznat návštěvníci představení Shrek Třetí.

„Stávající aparát v kině doplní přístroj, který nabídne lepší zvuk promítaného filmu. Modernizace přístroje nás přijde na zhruba padesát tisíc korun,“ poznamenal starosta.

Někteří obyvatelé obce na internetových stránkách Březolup komentují snahy obce spíše s rozpaky. Kritici se domnívají, že padesátitisícová investice nebude mít prakticky žádný efekt. „Nejde mi dohromady slovo modernizace a k tomu 50 tisíc. Leda by z textu vypadla jedna nula. Jedině že by se modernizací myslela skutečně nová promítačka nebo výměna hlavních dveří,“ napsal na web pisatel s podpisem Jarek.

Zástupci březolupské radnice ale za své kino chtějí bojovat stejně jako například jejich kolegové z Bílovic, kde provoz kina obnovili po dlouhých patnácti letech. „Věříme, že se naše snaha vyplatí. Sál byl dlouho nevyužitý, povzbudil nás ale zájem režiséra Cyrila Podolského, který se do naší obce přistěhoval a inicioval znovuzprovoznění našeho kinosálu,“ komentoval dění kolem místního zařízení starosta Bílovic Jiří Dohnal.