„Zastupitelstvo Boršic rozhodlo o tom, že se na pozemcích bude stavět prodejna Jednoty. Část jsou obecní pozemky a část patřila soukromníkům, kteří je však prodali,“ podotkla místostarostka Boršic Bronislava Otrusinová s tím, že více se k věci vyjadřovat nebude.

Stálým hostům tak po zbourání domu zbudou pouze oči pro pláč a prázdné půllitry. „Rozhodnutí nechápu. Podnik se poslední dobou rozjížděl, chodili sem lidi. Když už se to tu musí rušit, proč se nepostaví nějaké náměstí, kde by se třeba mohla srocovat chasa na hody a neblokovat tak silnici? Vždyť o takových plánech se přemýšlelo,“ postěžoval si obyvatel Boršic, který z důvodu obavy z osobní msty nechtěl zveřejnit své jméno. Podle jeho slov je v Boršicích prodejen hodně a pro potřeby obce jsou dostačující.

Chcete vyjádřit svůj názor? Hlasujte v anketě vpravo nebo se zapojte do diskuze pod článkem.

Z ukončení své činnosti není příliš šťastný ani hospodský Zdeněk Bičan. „Jsem tu v podnájmu, teprve od prosince. Bohužel jsem od majitele pozemku, pana Stýskala, dostal naráz výpověď. Říkal mi, že se s tím bohužel nedá nic dělat. Kdybych to byl býval věděl, vůbec bych do takového kšeftu nešel. Jaký má smysl otevřít si na osm měsíců hospodu?“ ptá se rezignovaně sám sebe provozovatel.

Majitel budovy Zdeněk Stýskal má už týden vypnutý telefon a není možné jej kontaktovat.

Dnes se hosté v hospodě sejdou naposled. „Rozepíšeme účty a každý se obslouží sám,“ plánuje rozlučkovou akci Bičan.

Michael Lapčík