Co na tom, že podoba prostoru je radnicí dávno odsouhlasená. Veřejná diskuze nad sedmnácti návrhy z dílny vysokoškolských studentů se uskutečnila už loni v únoru, následně vznikla konečná verze sloučením čtyř nejlepších studií. Jenže investice za 13 milionů korun uvázla na zrušení dotačního titulu v Regionálním operačním programu, který měl být původně vyhodnocen letos v lednu.

„Ze stolu bylo naráz smeteno celkem 89 projektů ze Zlínského a Olomouckého kraje. Začínáme tedy znovu. Termín podání další výzvy je do konce března, o přidělení dotace se rozhodne v dubnu. Uvidíme, zda budeme úspěšní," informoval starosta Bojkovic Petr Viceník.

Pokud město desetimilionovou dotaci obdrží, mohlo by přebudování centra jeho centra trvat zhruba dva roky. V případě neúspěchu se stavba taktéž zahájí, ale potrvá mnohem déle. „V současnosti připravujeme dokumentaci ke stavebnímu povolení. Při optimistickém odhadu by mohly stavební práce začít v srpnu," dodal starosta Viceník.

Bojkovické náměstí vznikne na ploše o rozloze 250×20 metrů. Ta leží v sousedství řeky Olšavy a městského úřadu, slouží nyní jako nepříliš vzhledné parkoviště.