Ministerstvo letos ocenilo celkem čtrnáct samospráv, kde kromě vítězů každého kraje získaly ocenění také tři nejlepší obce z republiky a skokan roku.

„Není to pouze o vstřícnosti úředníků, ale celkově o nabízených službách obecního úřadu občanům. Velký úspěch jsme tentokrát zaznamenali s geografickým informačním systémem, který byl vybrán do příkladů dobré praxe,“ pyšnil se starosta Bojkovic Petr Viceník.

První baterie svého druhu v České republice byla zprovozněna u Prakšic. Slavnostní zahájení provozu v čtvrtek 30. listopadu navštívil také hejtman Zlínského kraje Jiří Čunek a Kees Jan René Klompenhouwer.
První velkokapacitní baterii v České republice slavnostně spustili u Prakšic

Dva roky staré mapové rozhraní za dva miliony korun, které se Bojkovicím podařilo získat díky přeshraniční spolupráci za desetinu původní ceny, je obyvateli hojně využívané.

„Lidé se díky němu mohou dozvědět, kde vedou inženýrské sítě, kde jsou dětská hřiště, jaký je územní plán a obsahuje i turistické body. Navíc lze poruchy a závady pomocí mapy hlásit městským úředníkům,“ vyzdvihl přednosti systému Petr Viceník.

Ceny za přívětivý úřad byly letos rozdávaný v břevnovské usedlosti Spiritka 22. listopadu.