„Už když jsem zkušebně primátoroval v Praze, tak jsme s Pavlem Bémem řešili také náklady na společenský život. Řekl jsem mu, že u nás máme společenský život spontánní a svým způsobem zadarmo, a že je podle mého názoru na stejné úrovni, jako ten v hlavním městě. Proto jsem primátora pozval na fašank, kdy pořádáme košt slivovice. Zúčastnil se ho v roli čestného předsedy osmnáctičlenné degustační komise,“ vysvětlil sucholozský starosta Petr Gazdík. Bém na sebe prozradil, že oproti domorodcům, místním fajnšmekrům a jazyku Petra Gazdík, je sice začátečníkem, ale jisté zkušenosti s chutnáním slivovice má. „I když nepatřím mezi pijáky, pro slivovici mám slabost. Členství v degustační komisi beru jako zkušenost a poznání. Z přátelství k Petru Gazdíkovi se sem rád vracím. Při cestování po Bílých Karpatech jsem slivovice vypil opravdu hodně. Všude kam přijdete, tam vám štamprli nabízejí. Tak jako v horách je základním pohonem kyslík, v Bílých Karpatech jím je trnkovice,“ řekl s úsměvem Bém.

Čtěte také:

Bém pozval Gazdíka na vinobraní do Prahy