Na druhý ročník setkání s názvem V Babicích na konci… Na Mýtince si je pozval domácí folklorní soubor Kalina se sborkem Kalinka. Už dříve členové Kaliny přemýšleli o tom, že by bylo pěkné uspořádat v Babicích folklorní setkání. „A když se před dvěma lety otevřelo Muzeum myslivosti a pytláctví Na Mýtince, úspěšně v jeho pěkném komorním areálu proběhly první obecní akce, byl to poslední impuls k tomu, abychom naše folklorní setkání začali připravovat," dala k dobru Miroslava Maňásková, místostarostka Babic a vedoucí tamního folklorního souboru Kalina, která setkání moderovala. Netajila se tím, že atmosféra loňského premiérového folklorní setkání byla velice zdařilá a setkala se u účinkujících i diváků s velkým ohlasem. Proto se folkloristé z babické Kaliny rozhodli sejít Na Mýtince i letos.

„Na sobotní folklorní setkání jsme si pozvali folklorní soubor Včelaran z Bílovic, s jehož členy jsou tanečníci Kaliny dlouholetí kamarádi. Mužský sbor z Kudlovic má zase k Babicích velice blízko, protože jeho řadami prošlo mnoho Babičanů," vysvětlila Miroslava Maňásková. Nadšeně dala najevo, že do přípravy folklorního setkání se zapojily i ženy z babického klubu důchodců, které napekly 150 bálešů a 250 buchet podle starých receptů. „Byly vynikající a po jejich snědení jsme se s manželem olizovali až za ušima," pěla s úsměvem chválu na sladké dobroty Jiřina Marková ze Starého Města.

Kalina oslovila své kamarády ze skupiny Obrázky ze Strážnice, kteří natáčejí videoklipy a krátké filmy s tématikou folkloru a lidových tradic. Ti na závěr folklorního setkání promítli návštěvníkům svůj film Kača, prvním z cyklu Vandrovali hudci. „Film měl premiéru ve Strážnici před Vánocemi loňského roku. Na natáčení filmu se kromě členů strážnického folklorního souboru Demižón podílela také cimbálová muzika Ohnica z Uherského Hradiště," informovala Miroslava Maňásková.