"Jeden byl parkování na místě pro invalidy, ostatní hříšníci měli nevyhovující technický stav vozidla, nechybělo ani nepřipoutání se bezpečnostními pásy,“ vyjmenovala uherskohradišťská policejní mluvčí Jitka Zámečníková.

Večer se policisté zaměřili na kontroly barů a restaurací a na podávání alkoholických nápojů mladistvým. Navštívili téměř všechny restaurace v centru města. „V baru Tipsport zjistili šest podnapilých mladistvých, z nichž nejmladší bylo 14 let. V krvi měla tato dívka 0,92 promile alkoholu. Ostatní mladiství v tomto baru měli do jednoho promile,“ informovala Zámečníková.

Alkohol mi nabídl bratranec

Pět nezletilých opilců uvedlo, že jim alkohol podala obsluha. Jeden tvrdil, že si alkohol vzal v jiném baru ze stolu. V Kunovicích v baru Nissan zjistili policisté jednoho podnapilého mladíka, který však alkohol údajně získal od nějakého trenéra po fotbalovém utkání, o kterém však víc neví.

„V baru Vésky na zastávce Českých drah objevili policisté jednu mladistvou slečnu, která uvedla, že jí alkohol podal bratranec. Hoch na místě dostal blokovou pokutu. Hladina v krvi dívky činila 1,46 promile alkoholu,“ dodala Zámečníková. Policisté přestupky zašlou ke správnímu řízení, a to nejenom přestupky obsluhy, která alkoholické nápoje podala, ale také provozovatele, jenž to v restauraci umožňuje.

Přečtěte si také:

Slovácko: policejní zátah se zaměřil na opilou mládež

Hradišťsko: Policisté překvapili popíjející děti

Kontrola odhalila třiadvacet opilých mladistvých