V tentýž den se rozsvítí vánoční výzdoba a začne také takzvaný Malý jarmark, tedy prodej občerstvení v dřevěných stáncích na náměstí, který potrvá po celý prosinec a skončí až 1. ledna.

„Letos byl pro roli vánočního stromu zvolen stříbrný smrk ze Starého Města, kde by musel být pokácen kvůli plánované rekonstrukci ulice. Radost lidem bude dělat až do Nového roku, brzy poté začnou pracovníci smluvní firmy vánoční výzdobu odstrojovat,“ uvedl mluvčí uherskohradišťské radnice Jan Pášma.

V adventním období se na Masarykově náměstí podle jeho slov uskuteční na 46 hudebních produkcí. Lákadlem bude koncert kapely Poutníci, brněnské kapely Hazafele, sboru Svatý Pluk či rock-folkového uskupení Huménečko. Nemají chybět ani místní folklorní spolky a soubory, které pomohou navodit tu pravou vánoční atmosféru.

Kateřinský jarmark v Uherském Brodě. Ilustrační foto
Kateřinský jarmark v Brodě nabídne koncerty i rozsvícení vánočního stromu

„Nebeská družina v čele se svatým Mikulášem potěší děti v pondělí 5. prosince při Mikulášském reji, kdy hlavní bod programu na Masarykově náměstí přijde na řadu v 17 hodin. Už od 15 hodin si čekání na příchod Mikuláše a jeho družiny budou děti moci zpestřit soutěžemi, koledováním s moderátorem Davidem Vacke, zpíváním koled a vánočních písní, jízdou na ponících, přítomností andělů na chůdách a dalšími překvapeními,“ vyjmenoval Jan Pášma.

Chybět nebude ani akce Česko zpívá koledy ve středu 7. prosince od 18 hodin před kavárnou Jiné Café. Opět se uskuteční pod taktovkou sboru Základní umělecké školy (ZUŠ) Slovácko a cimbálové muziky ZUŠ Slovácko. Novinkou bude to, že po zpěvu koled se mohou přítomní těšit na vystoupení, které jim žáci ZUŠ Slovácko posléze ještě představí.Tradiční a oblíbená Ježíškova dílna se chystá na neděli 11. a pondělí 12. prosince.

V Huštěnovicích vládla při 99. Kateřinských hodech s právem skvělá nálada
V Huštěnovicích vládla při 99. Kateřinských hodech s právem skvělá nálada

Na Masarykově náměstí bude stát také Ježíškova nebeská kancelář, ve které mohou děti psát svá přání pro Ježíška na nekonečný dopisní papír.

V čase adventu, pohody a setkávání chce asi každý zažít tu pravou předvánoční atmosféru, ale také potěšit své blízké. Těmto očekáváním je každoročně nakloněný Vánoční jarmark na Masarykově náměstí. Tuto tradiční předvánoční akci lze očekávat v rozmezí mezi 10. až 22. prosincem.

„Vánoční jarmark, během něhož mohou návštěvníci navštívit na 150 stánků, nabídne nejen občerstvení, vánoční zboží či tradiční rukodělné výrobky, ale v kulturních programech, které budou lemovat průběh celého jarmarku, vystoupí folklorní soubory, hudební uskupení nejrůznějších žánrů i děti z místních škol,“ upřesnil Jan Pášma.