Mluvčí skupiny Smartwings Group Vladimíra Dufková uvedla, že až do 30. září jsou zrušeny lety do čtyř destinací: Budapešti (kvůli uzavření hranic maďarských hranic), Londýna (karanténa), Helsinek a Frankfurtu. Poslední let do Londýna vypravily ČSA dnes, nasadily na něj turbovrtulový ATR 72, let trval téměř tři hodiny. V případě Frankfurtu letěl stroj ČSA naposledy v neděli, do Helsinek ještě v srpnu.

Boeing společnosti Travel Service v barvách SmartWings - Ilustrační foto
Soud vyhověl žádosti ČSA a Smartwings. Vyhlásil mimořádné moratorium

V síti letů ČSA tak zůstaly Košice, Amsterdam, Paříž, Kodaň, Stockholm, Řím, Miláno, Kyjev a Oděsa.

V případě Smartwings dojde postupně k plánovanému utlumení většiny linek, což souvisí s koncem letní sezóny. Aktuálně Smartwings létají na devět letišť na řeckých ostrovech, na tři letiště na Kanárských ostrovech, do Cagliari, Splitu, Burgasu, Varny a Tuniska.

Změna termínu zdarma

ČSA i Smartwings dnes oznámily, že prodlouží cestujícím možnost zdarma měnit termíny letů. „U všech stávajících a nových individuálních rezervací provedených do 31. 12. 2020 s datem letu až do 31. 3. 2021 umožníme změnu termínu zdarma,“ uvedla firma.

Boeing 787 Dreamliner
Boeing znovu v problémech. Kvůli prasklinám musel uzemnit nové dreamlinery

Podmínkou jsou rezervace provedené do konce letošního roku a nově vybraný let nejpozději do září příštího roku. Pokud bude na daný termín cena vyšší než v době nákupu, musí cestující zaplatit rozdíl, vyhne se ale poplatku za samotnou změnu.