Zloději se vloupali také násilím do dvou trezorů, z nichž ukradli pytle s mincemi v hodnotě desítek tisíc korun.

„Majitel firmy přišel na vloupání v sobotu navečer, když přišel do objektu pro zboží. Správně zůstal stát u vypáčených dveří, nevstupoval do vykradených prostor a zavolal na linku 158. Přivolaní policisté spolu s kriminalistickým technikem tak mohli místo činu detailně ohledat a zajistit stopy," uvedl mluvčí policistů v Uherském Hradišti Aleš Mergental.

Prozatím neznámým pachatelů bude po dopadení hrozit za spáchání trestných činů krádež a poškození cizí věci až osmiletý pobyt za mřížemi. Na začátku vloupání zřejmě nějakou chvíli houkal zabezpečovací alarm, a tak je možné, že někdo z okolních obyvatel nebo náhodných kolemjdoucích byl toho svědkem.

„Pokud by se našli i další svědci, kteří by si všimli například podezřelého auta nebo jiných neobvyklých událostí či podezřelých osob, ať své informace sdělí na linku 158 nebo přímo na policejním oddělení," vyzval Aleš Mergental.

Stejně tak strážci zákona vyzývají ty, kterým by někdo chtěl prodat pod rukou větší množství cigaret nebo rozměnit větší množství mincí na bankovky, ať tyto informace bezodkladně sdělí policistům.