V úterý 7. srpna krátce před jedenáctou hodinou zaparkoval poškozený své auto Peugeot Boxer u garáže v ulici Šumická. Auto řádně uzamkl a nechal otevřená okna asi do dvou třetin. Auto totiž stálo tak, že když v garáži pracoval, viděl na jeho přední část. Předpokládal, že kdyby někdo okolo procházel, tak by si toho všiml.

„Do dvou hodin odpoledne se věnoval práci a pak s autem odjel. Ve chvíli, kdy se rozhodl, že pojede na benzinku, zjistil, že nemá svoji příruční tašku. Prohledával auto, jestli mu taška někam nezapadla. Zpětně si promítal celý den a vzpomínal, jestli ji někde nemohl nechat. Pravděpodobně mu tašku z auta někdo vzal v době, když dopoledne pracoval v garáži," poznamenala mluvčí uherskohradišťské policie Milena Šabatová.

Zloděj zřejmě využil příležitosti a pootevřeným oknem tašku z auta vytáhl. Okradený muž tak přišel o peněženku včetně peněz, platební kartu, veškeré doklady, rodinné fotografie a glukoměr. To vše v hodnotě čtyř tisíc korun.

Zloděj je podezřelý z trestného činu neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, za který zákon ukládá až dvouleté odnětí svobody.