"Vnikl tam do zaparkovaného dodávkového automobilu Dacia Dooker bílé barvy, ze kterého následně odcizil batoh s notebookem, osobními věcmi a vánočními dárky. Z auta vzal rovněž tašku s elektronářadím, kufr s aku nářadím a hodil se mu také dámský batoh s oblečením, hygienickými potřebami a vánočními dárky," informovala policejní mluvčí Simona Kyšnerová.

Vozidlo bylo podle jejích slov odstaveno na parkovišti u železniční zastávky nedaleko průmyslového areálu.

Plameny na hořící lokomotivě v Nedakonicích museli v pondělí 21. prosince navečer krátce před 19. hodinou přijet likvidovat profesionální hasiči z Uherského Hradiště i drážní a dobrovolné jednotky hasičů místních i těch polešovických.
Hořící lokomotiva zaměstnala hasiče v Nedakonicích

"Pachatel se tímto jednáním se dopustil trestného činu krádež. Vzhledem k tomu, že tento skutek spáchal v době vyhlášeného nouzového stavu, hrozí mu až osmiletý pobyt za mřížemi," dodala policejní mluvčí.

Případem se zabývají uherskohradišťští kriminalisté.

"V souvislosti s touto trestnou činností žádáme o pomoc veřejnost. Pokud si někdo v blízkosti zaparkovaného automobilu všiml čehokoliv podezřelého, pohybu osob či vozidel nebo viděl přímo pachatele, ať zavolá na linku 158," poznamenala Simona Kyšnerová.