„Pátráme po dvou mužích, kteří se v úterý 13. září odpoledne pohybovali v Otrokovicích. Jeden z nich byl asi třicetiletý blonďák s krátkými vlasy, vysoký asi 180 cm, štíhlé postavy s dioptrickými brýlemi. Mluvil plynule česky. Druhý byl silnější postavy vysoký asi 170 cm ve věku kolem 40 – 50 let. Černé vlasy měl sčesané dozadu, na temeni hlavy měl pleš. V pravém uchu měl stříbrnou náušnici a na levém rameni tetování," popsala pachatele mluvčí zlínské policie Monika Kozumplíková. Podle ní, pokud by kdokoli muže na uvedených fotografiích poznal a mohl policii pomoci s jejich ztotožněním, ať zavolá na linku 158 nebo na telefonní číslo Obvodního oddělení PČR Otrokovice 974 666 721.

Podle policie se případ lidského hyenismu stal v polovině září, kdy dva muži využili handicapu sedmapadesátiletého muže, vzbudili v něm domněnku, že mu chtějí koupit televizi a jeho jménem sjednali úvěr na nákup elektrospotřebiče, o čemž starší muž nevěděl.

Muži podle slov policejní mluvčí vnikli do bytu poškozeného a prohlíželi zařízení bytu, dívali se do skříní a po chvíli zapředli hovor o elektronice, čímž u staršího muže vzbudili zájem, protože se rád zabývá opravami. „Zeptali se, jestli si chce vybrat nějakou televizi. Vyvolali v něm dojem, že mu ji chtějí koupit. Nasedl s nimi do auta a nezarazilo ho ani to, když mu řekli, ať to nikomu neříká a vytáhli při tom nůž," přiblížila Monika Kozumplíková. Doplnila, že v prodejně sjednali kumpáni bez vědomí poškozeného úvěr na televizi, kterou si vybral, pak podepsal veškeré dokumenty a stále byl přesvědčený o tom, že mu televizi kupují dva cizí muži. Po nákupu odvezli staršího muže domů a slíbili, že televizi večer dovezou. Protože se neozvali, přišel muž oznámit své okradení na policii.

„Policisté případ prověřují jako trestný čin podvod, za který hrozí pachatelům trest odnětí svobody až na dva roky," uzavřela zlínská policejní mluvčí.