Muži napadli dvaadvacetiletého Feriho v dubnu při koštu vín. Vyjádření Feriho ČTK zjišťuje. Oběma hrozilo až tříleté vězení. Policie útočníky, jimiž byli otec se synem, podezřívala z ublížení na zdraví ve stadiu pokusu a výtržnictví.

Dominik Feri
Napadení poslance Feriho v Boršicích? Útočníkům hrozí až tři roky vězení

"V pátek jsem rozhodl tak, že jsem vydal usnesení, kterým jsem podmíněně odložil podání návrhu na potrestání obou podezřelých," uvedl Pindur, který podle svých slov mohl ve zkráceném přípravném řízení podat soudu návrh na potrestání, rozhodl se jej však podmíněně odložit.

"Když ve zkušební době povedou řádný život, nedopustí se žádné trestné činnosti nebo přestupkového jednání, tak potom státní zástupce bude rozhodovat o tom, že se osvědčili. V případě, že by se něčeho dopustili, tak bych návrh na potrestání podal a věc by se projednala před soudem. Je to takové mimosoudní vyřízení věci," uvedl Pindur.

Podezřelí podle něj nahradili způsobenou škodu a s pojišťovnami uzavřeli dohodu. V takových případech trestní řád toto řešení připouští. Stanoví ovšem také, že poškozený může proti takovému rozhodnutí podat stížnost.

Mladší z obou napadl Feriho v neděli 21. dubna odpoledne.

"V místě se okamžitě vytvořil shluk lidí, který chtěl zabránit dalšímu napadání. Situaci zaregistroval otec napadajícího s tím, že se chtěl přes dav lidí dostat k synovi. Přitom ale napadl dva muže. Oba napadení včetně dvaadvacetiletého muže utrpěli zranění, se kterým byli převezeni do nemocnice k ošetření," uvedla již dříve mluvčí uherskohradišťské policie Milena Šabatová. F

eri utrpěl mimo jiné řeznou ránu na zádech, zřejmě o parapet.

Dominik Feri
Od incidentu, kdy poslanci Ferimu namlátili, se radnice v Boršicích distancuje
Dominik Feri
Poslance Feriho zbili v Boršicích dva muži. Prý ze sebe dělal velkou celebritu