„Přivydělávala si jako zprostředkovatel finančních půjček u nebankovní společnosti, které způsobila škodu přesahující tři sta tisíc korun,“ uvedla policejní mluvčí Milena Šabatová.

Do finanční spirály se žena dostala před dvěma lety, kdy ji známý požádal, zda si nemůže vzít půjčku. Jelikož už byl klientem společnosti a na další půjčku neměl nárok, sepsali smlouvu na jeho sestru, která o tom ovšem neměla ponětí. Muž předložil kopie dokladů a podpis na smlouvě zfalšoval. Poté zaplatil pouze dvě splátky a odcestoval do zahraničí, aniž by se zajímal o to, kdo bude dál splácet. Žena měla strach, aby se na tento podvod nepřišlo, proto začala půjčku platit místo něho. Jenže v té době přišla o zaměstnání a odstartoval koloběh podvodných půjček.

„Aby měla z čeho brát peníze, postupně uzavřela čtyři půjčky s různými lidmi, které nesplácela. Navíc neodváděla společnosti vybrané splátky od klientů a celkem tak způsobila škodu 303 tisíce korun,“ dodala policejní mluvčí s tím, že podvodnice může skončit až na pět let ve vězení. Stejný trest hrozí i dvěma obviněným spolupachatelům, dalším dvěma že stráví až dva roky za mřížemi.

Ilustrační foto.
Sebral auto a pak ho dvakrát naboural