„Ze zadní strany vytvořili do stěny díru, kterou se jeden z nich protáhl dovnitř. Zatímco druhý komplic hlídal venku, naházel do igelitového pytle všechny tabákové výrobky, které mu přišly pod ruku. Uviděl také krabici s kartony cigaret. Tu chtěl podat dírou ven svému kumpánovi. Ten ale mezitím zaslechl nějaký hluk a z místa utekl,“ popsala podrobnosti případu policejní mluvčí Simona Kyšnerová.

V obci totiž končil ples a hudebníci zrovna začali nakládat nástroje do auta.

„Také oni zaslechli podivné zvuky vycházející ze zadní strany stánku. Bylo jim to podezřelé, a proto se jeden z nich šel podívat, co se děje,“ líčila policejní mluvčí okolnosti.

Jakmile jeden z muzikantů přistoupil k otvoru, podával mu někdo dírou krabici se slovy: „Vezmi tu krabici“.

On tedy přiskočil a vytrhl ji dotyčnému z rukou. Když se zloděj vysoukal ven, byl velmi zaskočen, že vidí cizího člověka. Vykřikl na něj, ať si krabici nechá a utekl pryč. Veškeré kradené zboží na místě zanechal. Muž se ho snažil dohonit, ale nepovedlo se mu to a tak zavolal na policii.

„Pachatelé mezitím ve vypůjčeném voze ujížděli směrem do zlínského okresu. Během čtvrt hodiny je dopadli policisté ze Slavičína. Ve vozidle objevili nářadí, které zřejmě zloději využívali k vloupání,“ pokračovala v popisu Simona Kyšnerová.

Povedená dvojice tak skončila v rukou uherskohradišťských kriminalistů, kteří zjistili, že oba trestnou činnost páchali už v minulosti.

„Recidivisté se nakonec pod tíhou důkazů k vloupání přiznali. Ještě ten den si vyslechli obvinění z trestných činů krádež a poškození cizí věci. Oběma hrozí dvouleté vězení,“ uvedla policejní mluvčí. 

Ilustrační foto
Řidička fabie nepřežila u Bánova čelní náraz do kamionu