Zvýšený počet hlídek mohli motoristé od minulého pátku do pondělí 20. července zaznamenat například na silnicích na Vsetínsku, ve Velkých Karlovicích, Horní Bečvě či v okolí Luhačovic na Zlínsku.

Mezi desítkami zjištěných přestupků nechybí vysoká rychlost, pití alkoholu před jízdou ani užití drog.

V pátek přes den zjistili policisté celkem 71 přestupků, z nichž více než polovina se týkala překročení rychlostních limitů.

„U dvou řidičů byla pozitivní také dechová zkouška na alkohol,“ doplnil policejní mluvčí Petr Jaroš.

Páteční noční akce, která se uskutečnila na Vsetínsku, pak byla zaměřená především na dodržování zákazu řízení pod vlivem alkoholu. Policejní hlídky v deštivém počasí zastavily a zkontrolovaly 680 vozidel.

„Jejich snaha rozhodně nebyla marná, neboť odhalily několik řidičů, kteří před jízdou požili alkohol. Jeden z řidičů v Rožnově pod Radhoštěm dokonce nadýchal více než 2,6 promile alkoholu,“ přiblížil Jaroš.

Od pondělního brzkého rána mohli řidiči narazit na zesílené silniční kontroly nedaleko Luhačovic, ve Velkých Karlovicích a v Horní Bečvě.

Ilustrační foto
Letní opravy silnic zbrzdí řidiče ve Vsetíně, v Hradišti i ve Zlíně

Na tři desítky policistů během ranních hodin zkontrolovaly na silnici druhé třídy vedoucí nad luhačovickou vodní nádrží více než 1200 vozidel.

Dalších 700 vozidel zkontrolovali policisté v Horní Bečvě a ve Velkých Karlovicích.

Na každém z těchto stanovišť zjistili mimo jiné i několik řidičů pod vlivem alkoholu či drog.

„Během celého uplynulého víkendu policisté napříč Zlínským krajem odhalili 34 řidičů, kteří usedli za volant pod vlivem alkoholu. Sedm z nich nadýchalo více než jedno promile alkoholu a jsou tak podezřelí ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky,“ shrnul víkendovou statistiku Jaroš s tím, že vzhledem k zjištěným porušením zákonných předpisů je pochopitelné a zároveň i nezbytné, že se podobné akce na různých místech kraje budou opakovat i v následujících týdnech a měsících.