„K útoku v podobě kopnutí prozatím neznámým pachatelem mělo dojít devátého června odpoledne v Kunovicích, když desetiletý chlapec přecházel most přes řeku Olšavu. Hoch naštěstí nebyl nijak zraněn," uvedla mluvčí uherskohradišťských policistů Milena Šabatová.

Útok měl být podle informací Deníku proveden mužem bez domova, který se po Kunovicích již delší dobu pohybuje a na kolemjdoucích si vylévá svoji zlost.

„O posledním napadení jsem slyšela a vím, že jej policie vyšetřuje. Bohužel někteří lidé posilněni alkoholem bývají agresivní, a tak mohou své okolí bezdůvodně napadat. Případ údajného bezdomovce dobře sledujeme a radíme všem obyvatelům, aby při konfliktu s ním raději vždy volali policii," uvedla starostka Kunovic Ivana Majíčková.

Vzhledem k tomu, že došlo k napadení dítěte, zvažuje radnice také intenzivnější hlídaní dětských hřišť a škol městskou policií. Té však chybí personál.

„Nedávno jsme vypsali výběrové řízení kvůli nedostatečnému počtu policistů. Z dnešních dvou bychom tak chtěli rozšířit jejich počet alespoň na tři, což by zajistilo lepší dohled nad městem. Až poté bychom zvažovali v návaznosti na čtvrteční incident, častější kontroly míst, kde se vyskytují i děti," zakončila Ivana Majíčková.