„K první dopravní nehodě policisté vyjížděli již v neděli 11. září, kdy večer boural cyklista ve Starém Městě. Za touto nehodou stála jednak absence osvětlení kola, jednak požití alkoholu. Hned na druhý den pak boural další opilý cyklista v Uherském Brodě. Při jízdě u silnice ztratil rovnováhu a spadl. Oba nyní čeká předvolání před odbor dopravy a pokuta," uvedla mluvčí uherskohradišťských policistů Milena Šabatová.

V pondělí usedl zase za volant osmadvacetiletý muž, který měl přísný zákaz řízení.

„Policisté u něj provedli orientační zkoušku na drogy, která vyšla pozitivní, načež se řidič přiznal, že v ten den kouřil marihuanu. Za neuposlechnutí zákazu řízení mu nyní hrozí až dvouleté vězení," informovala Milena Šabatová.

V honičku se strhla nezodpovědná úterní jízda devatenáctiletého mladíka, který na motorce vezl svoji nezletilou sestru, navíc bez ochranné přilby.

„Jakmile mladík uviděl projíždějící hlídku policistů, prudce se rozjel a odbočil do nejbližší ulice. Tam zastavil a s holčičkou se dal na útěk. Daleko ale neutekli a k jízdě na motorce se mladík policistům přiznal. Také přiznal, že nevlastní patřičné řidičské oprávnění. To všechno nyní bude muset vysvětlovat na odboru dopravy," dodala mluvčí uherskohradišťských policistů.