V takovém stavu našli lidé letos v květnu tělo mrtvého muže: ležel vedle kolejiště nedaleko železničního přejezdu mezi Hulínem a Chrášťany. Jeho totožnost prozatím policie nezná, proto žádá o pomoc veřejnost.

„Provedená pitva těla prokázala, že muž zemřel na následky vykrvácení z rozsáhlých poranění. Poranění utrpěl s největší pravděpodobností tak, že byl sražen projíždějícím vlakem,“ uvedla kroměřížská policejní mluvčí Květoslava Malenovská. Cizí zavinění podle ní pitva vyloučila.

Muži (na snímku) bylo mezi 50 až 60 lety, byl vysoký 173 cm, štíhlý. Měl hnědé středně dlouhé vlasy, šedomodré oči, narezlý knír, prošedivělé strniště a neúplný chrup.

„Na sobě měl černou péřovou bundu s červenou podšívkou, pod ní šusťákovou bundu v kombinaci bílé, fialové a zelené barvy a bílé tričko s krátkým rukávem a s modrým límečkem. Dále měl na sobě modré šusťákové kalhoty a na nohách modré látkové boty ke kotníkům,“ podotkla Malenovská.

Pokud někdo muže na fotografii pozná, nebo se třeba jen domnívá, že ví, o koho jde, může se obrátit na kroměřížské kriminalisty (tel. 974 675 417, 974 675 415), případně na linku 158 či na kteroukoli policejní služebnu.

Luděk Juřina