ČTK o tom ve čtvrtek 3. ledna informovalo české ministerstvo zahraničí s odkazem na informace honorárního konzula v Láhauru. Důvodem výměny bylo přeložení stávajícího soudce do provinčního města poblíž hranice s Indií.

Podle pákistánského serveru Urdu Point Češka vyjádřila podporu nedávno uvězněnému pákistánskému expremiérovi Navázu Šarífovi, který byl koncem prosince odsouzen na sedm let vězení za korupci, následně zatčen a převezen do věznice.

"Také se dostal do vězení na sedm let," prohlásila údajně Tereza H. Dále vyjádřila naději, že se domůže spravedlnosti poté, co do čela nejvyššího soudu Pákistánu koncem ledna usedne nový předseda Ásif Sajíd Chósa. Pákistánský server se také pozastavuje nad nedávnou změnou výpovědi Češky, která v prosinci uvedla, že přijela do Pákistánu studovat islám a že žádné drogy nevezla.

Přitom prý původně přiznala, že pašovala heroin do Spojených arabských emirátů. Ironicky poznamenává, že se Češka v pákistánském vězení naučila nejen chodit zahalená, ale také jak udělat otočku ve svých tvrzeních podobně jako tamní politici.

Tereza H. byla zadržena celníky v pákistánském Láhauru 10. ledna 2018 poté, co údajně prošla přes dvě kontrolní stanoviště protidrogových jednotek cestou na let do Abú Zabí ve Spojených arabských emirátech. Odtud se podle pákistánského tisku chystala pokračovat do Irska.

Devět kilogramů drogy našli celníci v jejím kufru. Kromě ní byl obviněn ještě 21letý Nikolaj I. původem z Bulharska. Tereza H., která vinu odmítá, čeká v Pákistánu na soud, zatímco se Ministerstvo spravedlnosti ČR snaží uzavřít s Pákistánem dohodu o předávání odsouzených tak, aby mohla vykonat případný trest v naší zemi. ČR s Pákistánem totiž doposud nemá uzavřenou smlouvu o předávání vězňů. 

Miss OK 2018 v Besedě v Otrokovicích.
Startuje Miss OK. Je určena půvabným středoškolačkám