Mladík, který si v současné době odpykává šestiletý trest za pokus o vraždu, se totiž dovolal k Nejvyššímu soudu do Brna.

Informaci o dovolání Deníku potvrdila mluvčí brněnského krajského soudu Marie Sedláčková.

„Ano, od obhájce obžalovaného přišlo dovolání. To je zatím stále na krajském soudě, protože se čeká na vyjádření obhájce i Nejvyššího státního zastupitelství, zda bude případ projednáván v neveřejném zasedání,“ sdělila Sedláčková.

Podle ní se Bednařík domáhá zrušení jak rozsudku, který mu udělil v lednu senát zlínské pobočky Krajského soudu v Brně, tak zároveň verdiktu Vrchního soudu v Olomouci. Ten totiž v březnu mladému muži ještě zpřísnil trest ze čtyř na nynějších šest let.

Už v lednu u vrchního soudu Bednařík poukazoval na skutečnost, že provedené důkazy nepotvrdily, že byl srozuměn s možným smrtelným následkem pro protijedoucího řidiče a nemohl tedy naplnit skutkovou podstatu tresného činu vraždy.

Rostislav Bednařík rovněž poukazoval na to, že trpí sníženou poruchou osobnosti, která se podle názoru jeho obhájce měla důkladněji zkoumat.

Jak se celá událost seběhla

Nápad skoncovat se svým životem dostal Bednařík večer před tragickou událostí. „Poslouchal jsem alternativní rock. Ta muzika byla depresivní. Najednou mě napadlo, že bych se mohl zabít v autě, abych se vyhnul problémům,“ vypověděl mladík v přípravném řízení.

Další den ráno pak sedl do své felicie a vyrazil z Tlumačova směrem na Otrokovice. Tam v téměř stokilometrové rychlosti na rovném a přehledném úseku najednou strhl volant doprava a narazil do protijedoucí octavie.

Sedmatřicetiletý muž skončil v nemocnici s otřesem mozku, poraněním krční páteře, hrudníku a ruky a se zlomenou lýtkovou kostí. Před tragédií jej zachránila jeho rychlá reakce, kdy prudce strhl řízení.

Bednařík se pak k sebevražednému úmyslu přiznal nejen policii, ale i zdravotníkům, kteří ho po nehodě ošetřovali.

Již dříve uveřejněné texty naleznete vpravo nahoře v oddíle Související články