Aniž by zastavil, pokračoval dál v couvání. Poté auto odstavil a odešel. Asi za půl hodiny se vrátil k autu, kde už byli dopravní policisté, kteří nehodu řešili. Ti muže vyzvali, aby se podrobil dechové zkoušce. Tu muž odmítl, stejně jako odběr krve. Nyní ho čeká správní řízení.

V ten samý den krátce před půlnocí došlo k dopravní nehodě na trase Vyškovec a Starý Hrozenkov. „Řidič octavie vjel do protisměru, kde bokem narazil do projíždějící motorky jawa," popsal policejní mluvčí v Uherském Hradišti Aleš Mergental. Motorka i se sedmnáctiletým řidičem skončila v příkopu. Při nehodě došlo ke zranění mladého motorkáře, který byl převezen do nemocnice. U obou mužů policisté provedli dechové zkoušky, které byly pozitivní. Řidič octavie nadýchal 1,74 promile alkoholu a řidič motorky o desetinu míň.

Minulou neděli nad ránem zastavovala dopravní hlídka škodu superb v Uherském Brodě. Řidič na výzvu nereagoval, hlídku objel a pokračoval v jízdě. Čtyřiadvacetiletý řidič si své počínání asi po jednom kilometru rozmyslel a přece jen zastavil. Z dechu řidiče byl cítit alkohol, měl zarudlé oči a neustále se nakláněl, protože nedokázal stát rovně. Řidiče zřejmě zmohl alkohol s únavou. „V dechu mu policisté naměřili 1,26 promile alkoholu," uvedl Aleš Mergental. Navíc řídil auto, které mělo dva měsíce propadlou technickou kontrolu.

O dvě hodiny později vyjížděli dopravní policisté k nehodě, kterou způsobil jednadvacetiletý řidič felicie v Havřicích. Mladík nezvládl řízení a vyjel mimo silnici. Tam narazil do vjezdových vrat rodinného domu a do okrasných dřevin. Poté z místa odešel a asi po půl hodině se vrátil. Řidič byl v podroušeném stavu, což prokázala i dechová zkouška. Nadýchal 2,69 promile alkoholu. Přiznal, že popíjel už od sobotního večera. Škoda na vozidle, vjezdu a okrasných dřevinách se vyšplhala na třicet tisíc korun. Těmto řidičům za jejich neuvážené jízdy pod vlivem alkoholu hrozí až roční vězení včetně zákazu řízení až na deset let.