„Dechová zkouška u něj vykázala 2,76 promile alkoholu. Muž přiznal, že těsně před jízdou vypil několik piv, které prokládal slivovicí," popsala hradišťská policejní mluvčí Milena Šabatová Celková škoda je předběžně odhadnuta na šedesát pět tisíc korun.

Za nehodami ale stála nepozornost a únava. Ve středu odpoledne narazil čtyřicetiletý řidič octavie do veřejného osvětlení na parkovišti supermarketu v Uherském Brodě. Muž se nevěnoval řízení, za což si vysloužil blokovou pokutu. Škoda na osvětlení a vozidle se vyšplhala na čtyřicet tisíc.

Spánek přemohl padesátiletého řidiče passatu ve chvíli, kdy v Boršicích projížděl pravotočivou zatáčku. „Vozidlo s řidičem vyjelo mimo silnici, kde narazilo do stromu. Řidiči se naštěstí nic nestalo," uvedl Milena Šabatová. Škoda dosáhla na necelých dvě stě dvacet tisíc korun. Přítomnost alkoholu u řidiče vyloučila dechová zkouška.

S alkoholem se v uplynulém týdnu potýkala i osmadvacetiletá řidička BMW. Ve čtvrtek 10. listopadu krátce po čtvrté hodině ráno ji v Uherském Ostrohu zastavila policejní hlídka. Žena nadýchala 1,15 promile alkoholu. Následně byla převezena do Uherskohradišťské nemocnice k odběru krve. V neděli ráno tam skončil i řidič BMW. Tomu pro změnu vyšel pozitivní test na drogy. Muž přiznal, že předešlý den kouřil marihuanu. (poh)