To je výsledek velké policejní akce, která se během uplynulého pátku a soboty uskutečnila na Slovácku. „Že byl pod vlivem alkoholu pouze jeden řidič, je pozitivní zejména pro ostatní účastníky silničního provozu. Jindy bývá tento počet daleko vyšší,“ přiznala mluvčí uherskohradišťské policie Milena Šabatová.

Na strážce zákona mohli řidiči narazit například na konci Hluku směrem na Dolní Němčí.

„V pátek večer okolo osmé hodiny večer tam stály tři hlídky. Zastavovaly skoro všechna auta, která jela kolem. Jel jsem si zrovna koupit cigarety, chtěli vidět jen řidičák a musel jsem si dýchnout," popsal bleskovou kontrolu Martin Šedý z Hluku. Policisty viděl ještě v sobotu po poledni u firmy Zemtech ve směr od Hluku na Kunovice, to už ho však nekontrolovali.

Benefičním koncertem v kostele sv. Františka Xaverského v Uherském Hradišti provázel herec Jan Přeučil.
Benefiční koncert s Janem Přeučilem zaplnil kostel sv. Františka Xaverského

Do dopravně bezpečnostní akce, která byla zaměřená na alkohol a jiné návykové látky, se v pátek na vybraných silnicích první a druhé třídy zúčastnila dvacítka policistů, kteří zkontrolovali pět set řidičů.

„Bylo zjištěno osm dopravních přestupků. V sobotu stejný počet policistů odhalil u 409 řidičů rovněž osm dopravních přestupků. Z toho se jeden týkal alkoholu, když čtyřicetiletý řidič Volkswagenu Golf, kterého hlídka zastavila v Hluku v ulici Hradišťská, nadýchal v půl druhé odpoledne 0,94 promile alkoholu,“ uvedla Milena Šabatová.

Loď Noe na cestě mezi Uherským Hradištěm, Jarošovem a Kunovicemi
Adventní plavba na lodi Noe: trenýrková teplota a čert s Mikulášem na laně

Mezi nejčastější přestupky podle ní patřil nedovolený způsob jízdy a neosvětlené vozidlo.

Přestože tato akce dopadla, co se týče malého počtu chycených hříšníků, velmi dobře, řidiči by se měli mít nadále na pozoru. „Dopravně bezpečnostní akce budou probíhat i nadále,“ varovala policejní mluvčí.